Panorama CTV314

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

Panorama CTV314

#1 Příspěvek od Duvsan »

Dnes sme priniesli túto telku. Naštartovala, ale ukázali sa pásy. To šlo doladiť trimrom. Vertikálne skákanie i rozmer tiež. Hor. rozmer je tiež trochu cez okraje, tmavú farbí do zelena a po odpojení antény potemnie a zrno sa ukáže až po max. najasení. Neviem, čo si o tom všetkom myslieť. Napadá niekoho niečo? Nemáte niekto schému, aspoň zdroja; aké tam majú byť napätia? Osciloskop neodhalil nič. Ďakujem.
jogo

#2 Příspěvek od jogo »

Nejako si tam mal toho veľa, nemá to spoločného menovateľa?
Napätie na T RKS je ok?
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Veď práve, preto som to sem hodil. Napätie +UB mám 101 V, ale práve neviem, či je to v poriadku. Naviac tie závady logicky nesúvisia.
jogo

#4 Příspěvek od jogo »

Práveže - logicky by súvisieť snáď aj mohli. A preto som sa pýtal Práve na to napätie.. len ten názov telky nepoznám, čo to má vnútri?
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Nejaké číslo chassis som nenašiel, osádka je AN5635N, TA7698AP, zdroj je zvlášť doska, riešený je tranzistormi, spína cez relé, pomocné napájanie cez klasické trafko 50 Hz, obrazovka A34JLL90X33. Koncový trand rozkladu je budený asi cez trafko, aspoň tak to vyzerá, ovládanie jas-kontrast-farba potenciometrami.
Mohli by súvisieť - naveď ma. Dík.
jogo

#6 Příspěvek od jogo »

Ak nebolo nutné so všetkým točiť, tak si to len skomplikoval. Neopodstatnene otočený trimer je ďaľšia závada - zmena hodnoty súčiastky. A keď tam máš 15 závad, tak tá prvá sa dosť ťažko hľadá.

To napätie pre takú malú obrazovku by snáď aj byť mohlo? - schému si nezohnal?
Skúsiť tak podľa známych IO a iných osadení merať napätia, hm? a možno ťa dovedú aj k odpovedi na to +UB...
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Počítal som so starnutím súčiastok. Potom mi došlo, že je toho nejak moc naraz. Dorazil ma ten horizontálny rozmer. Ale ak v ňom niekto hrabal, nezanechal stopy.
Duvsan

#8 Příspěvek od Duvsan »

Zostal som dĺžny; rozmer som vyriešil znížením napájania, pásy dosynchronizovaním trimrom; nechcelo sa mi hľadať chybný elyt, mal som iné starosti; TV pekne šlapala, až začali horieť vychylovačky. Je na povale, asi potiahne na zberák.
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

Duvsan píše:Zostal som dĺžny; rozmer som vyriešil znížením napájania, pásy dosynchronizovaním trimrom; nechcelo sa mi hľadať chybný elyt, mal som iné starosti; TV pekne šlapala, až začali horieť vychylovačky. Je na povale, asi potiahne na zberák.

Tak se na ní můžeš naučit (právě ty V.C.) opravovat - určitě hoří Horizontální (v místě podepření gumovým klínem) 8O
Já jich takto opravil už snad 10 - někdy jsem spojoval i 3 přehořené závity (klín potom posuneš bokem, aby nebyl v místech té opravy) :wink:
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od Burajko »

Duvsan píše: nechcelo sa mi hľadať chybný elyt, mal som iné starosti

Ked mas ine starosti ,tak neopravuj TV...
8O
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Duvsan

#11 Příspěvek od Duvsan »

Čo Ťa napadá? :D
Burajko

#12 Příspěvek od Burajko »

Ohladne coho?
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“