Zaheslovaná microSD karta

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Zaheslovaná microSD karta

#1 Příspěvek od forbidden »

Existuje nějakej způsob, jak oživit zaheslovanou microSD kartu? Ředitel chtěl koupit do telefonu kartu, tak jsem mu ji koupil a on druhej den přišel, že si s telefonem hrály děcka a od té doby chce při pokusu o přístup na kartu heslo. Předtím samozřejmě fungovala normálně. S tím že příjde o data se už smířil, ale zjistil jsem, že karta nejde ani naformátovat a to ani v jiným mobilu, ani v PCčku. Prostě není vidět, anebo si řekne o heslo. Dnes jsem obcházel a obvolával servisy v Brně a mám dost rozporuplný informace, někde se tvářili, že to vidí poprvé (tam bych si určitě nechal něco opravit) a jinde mi tvrdili, že se to bez nějakýho speciálního přístroje, kterej nemají nepodaří. Heslo samozřejmě nezjistím, tak hledám jinej způsob, ale už ztrácím naději, že se to nějak podaří. Na netu se taky vyjadřují ve smyslu speciální čtečka, nebo vyhodit.
Já to říkám furt, že děckám do ruk technika nepatří :evil:

Díky.
traxxxdata

#2 Příspěvek od traxxxdata »

Pokial je telefon Nokia:

Pomocou suboroveho manageru v mobile najdi v priecinku "System" subor "MMCSTORE" a posli si ho cez bluetooth na PC a otvor ho v notepade, heslo najdes vo vnutri suboru
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Díky za radu, je to Nokie E90. Kouknu se po tom souboru, ale nějak se mi nezdá, že by to bylo tak jednoduše zjistitelný. Ještě prosímtě co je to "priecinek"?
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od drabek06 »

Typuju že složka :wink:
SMITH

#5 Příspěvek od SMITH »

Vidieť , že v Čechách sa nedajú chytiť Slovenské televízie :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

SMITH píše:Vidieť , že v Čechách sa nedajú chytiť Slovenské televízie :lol:

Ale dají, na kabelovce máme, nebo jsme měli Markízu a STV2 a myslím i TA3. Ale já na TV už nekoukám, tak ani nevím. My jsme měli dokonce na základce i takovou základní výuku slovenštiny, jenže některý slova mi holt nic neříkají.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Slovo "priecinok" je vymysel M$ prekladatelov. Nie je to jedina perla od nich...
SMITH

#8 Příspěvek od SMITH »

rnbw píše:Slovo "priecinok" je vymysel M$ prekladatelov. Nie je to jedina perla od nich...

Dalšia je Použivatel :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Používateľ je normalne slovo, ale co napr. Skicár?
SMITH

#10 Příspěvek od SMITH »

rnbw píše:Používateľ je normalne slovo, ale co napr. Skicár?

To som si spomenul ako sa malo pôvodne volať video .
Že vraj Magnetoskop
traxxxdata

#11 Příspěvek od traxxxdata »

Pripadne este v manuale by malo byt uvedene heslo prednastavene od vyrobcu, kedze deti zrejme len to heslo zapli a nemenili ho, ale to si uz asi skusal.

Pripadne este posledna moznost, ignorovat vyzvu na zadanie hesla, najst v menu polozku "Moznosti pamatovej karty" a dat ju sformatovat v telefone. Ale toto vidim len ako poslednu moznost, kedze prides o data ale aspon sa karta bude dat pouzit
gombik

#12 Příspěvek od gombik »

Pomocí integrovaného file manageru to samozřejmě nepůjde ale pokud byla ta karta skutečně zaheslována tím mobilem tak se heslo uloží do souboru:

C:\sys\data\mmcstore

což je skrytý systémový soubor, který se bohužel nachází v části souborového systému, který nění přístupný uživateli. Pro přístup do této části je nutno použít aplikaci která je podepsána certifikátem s TCB (Trusted Computing Base) kvalifikací. :wink:

Další cesta jak se k tomuto souboru dostat je vypnutím zabezpečení platformy S60 9.x což ovšem není tak úplně jednoduché a je závislé na verzi FW přístroje.

Jako souborový manažér, který by se tam potom dokázal dostat bych doporučil od slovenské firmy LCG - Xplore:

http://www.lonelycatgames.com/download/ ... g_1_45.zip

Je to shareware verze, která ale nemá jiné omezení než rychlost spouštění aplikace.
traxxxdata

#13 Příspěvek od traxxxdata »

dik za upravu a doplnenie, predsa su to uz dva roky, co som mal naposledy Nokiu so symbianom.
kassquit

#14 Příspěvek od kassquit »

SMITH píše:To som si spomenul ako sa malo pôvodne volať video .
Že vraj Magnetoskop

Ten magnetoskop nie je az taky nezmysel, ja si tu dobu pamatam a aj si pamatam ako to nejaky jazykovedec vysvetlovat, ze u nas zdomacnelo slovo magnetofon, neviem z akej reci to bolo, ale ako magneto phopne, magneticky zaznam zvuku a teda logicky bol zaznam obrazu magneto scope. Lenze kym 15 rokov nad tymto badali jazykovedci, ludia prebrali videorecorder a lenivci to skratili na video a bolo. Zaujimave ze pri tom magnetofone sme taperecorder neprebrali:-)
pocitujlasku

#15 Příspěvek od pocitujlasku »

ja som si doteraz nezvykol na priecinok, pre mna je to stale adresar :)
a skicar to je tiez take zavadzajuce, vystiznejsie by bolo kreslenie.
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“