Pomôžte s technikou.
Moderátor: Moderátoři
- heldybeldy
remusator píše:Ako to myslis ze palia cin, zeru hrot... (Raz som mal z Lidl daku mikro, ale ta bola cela horuca, ani sa to drzat nedalo v ruke... Mechanizmus co drzal spic, sa hned roztiahol a spicka mi vypadla odtial..)
Co sa hrotov tyka, ja musim na pistolke menit. Vcera mi zas odisiel hrot. Jednoducho to prehorelo v tom obluciku...
Cin za tepla oxiduje so vdusnym kyslikom, v styku s medou zase rozpusta (zerie) med. To, ze na pistolke odchadzaju hroty je bezna vec, to je prave tym rozpustanim. Ja menim hroty niekedy aj kazdy den. Teraz mam skusobne upraveny hrot, nieje z jedneho kusa ale z dvoch, na konci tvrdo spajkovane mosadzou. Jeden precnieva asi 10mm a tvori vlastny spajkovaci hrot. Teda nejaky hybrid mikropajky a pistolky. Uvidim ako dlho to vydrzi...
Re: Pomôžte s technikou.
remusator píše:Zdravím, chcel by som vás poprosiť o pomoc.
Potreboval by som poradiť s výberom pájkovačky a takisto odsávačky cínu.
1, Čo by ste odporučili začiatočníkovi ? Klasickú trafopájku s tými špičkami v tvare písmena V ? Alebo slôr mikro ?
Aký je rozdiel v mikropájkach, keď je na 220V alebo s takou stanicou a potom fičí na 12V ? Kotrú by ste mi doporučili.
2, Odsávačka cínu. Pochopil som správne, že to je niečo ako injekčná striekačka ale zo železa ? Nahrejem ten cín a vtiahnem dovnútra ? Ako ho potom dám von.
Som lama, sorráč.
Pozri stare vlakna, bolo to tu nikolkokrat praberane. Zalezi aj na tom, kolko € chces do toho vrazit.