bezdrátová myš

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Filda

bezdrátová myš

#1 Příspěvek od Filda »

Zdarec bastlíři! Do rukou se mě do dostala bezdrátová myš .... je to starší typ přenáší informace radiově (konektor má kulatý je to ten samí co se používá dnes). Potřeboval bych vědět jaké mají myši výstupní signály. Jestli by se nedala využít k ovládání např servomotorů... bylo by to zajímavé :roll:
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Na PS/2 konektore su 2 signaly - CLOCK a DATA (+napajanie 5V a GND a ostatne 2 piny su nepouzite). Mys tusim posiela relativne suradnice pohybu. Format je jednoduchy, Google to urcite najde...
Elektronik55

#3 Příspěvek od Elektronik55 »

Nový set "bezdrátová klávesnice+myš" WLKMC-01 , Windows 10 , vše pracuje jak má , u myši (optická) jsou prohozené osy X - Y !
Při pohybu b.m. směrem od sebe jede kurzor vlevo , při pohybu b.m. směrem doleva jede kurzor dolů .

Jak nastavit bezdrátovou myš , aby osy byly správně a "drátová" myš v PC nezměnila svoje dosavadní správné nastavení ?
Vladimír
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Ty prohozené osy mi dělá ta moje čína při horších baterkách občas taky. Někdy stačí vypnout/zapnout a najede v pořádku..
Elektronik55

#5 Příspěvek od Elektronik55 »

Dovolím si konstatovat , že tento problém nepůjde odstranit , přeinstalování (pokud by se mě to povedlo) , by mělo za následek , že dosavadní stávající instalace myši by byla špatně .

Jinak děkuji za pomoc alespoň co se týče těch baterek , těmi to (v tomto případě) není .
Zkoušel jsem tuto čínskou myš nejen na Windouws 10 , ale i na Linux , sice funguje , ale osy X - Y jsou stále prohozené .
Jedná se o optickpou myš a prohodit tyto osy přímo v myši nelze , ale lze tuto myš zahodit a koupit značkovou .
Verdikt : - za málo peněz málo muziky (set za 300,- Kč)
Vladimír
xsc

#6 Příspěvek od xsc »

Za normálních okolností je senzor na jednom plošáku se zbytkem myši, ale přesto bych to zkusil kuchnout a podívat se, zda to jen Číňan mechanicky nepo...
Elektronik55

#7 Příspěvek od Elektronik55 »

no , byla - li by to myš ještě s "kuličkou" , tak by to bylo myslím možno přehodit , ale u optické , kde je minikamera a žádná "mechanika", tak si dovolím říci , že jsem v ř..i .
Přesto se ale dovnitř podívám , (mám za to , že tam bude led šikmé zrcátko a minikamera). Snímaný "obraz" z podložky je digitálně zpracován a pokud tam nebude (na plošňáku) možnost "přeletovat" pájecí body (jsu - li tam vůbec) , tak myš vyhodit !
Zatím jsou to jenom doměnky , počkáme, až to rozeberu .
Vladimír
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“