Oprava plošného spoja
Moderátor: Moderátoři
Oprava plošného spoja
Ide o to, že mám plošák jednej stavebnice. A bol som lama, cín mi nechcel chytať, tak som ho tam dlho "varil" až sa miestami začal topiť plošák. Potom boli na ňom také akoby očká , na ktoré chytá cín (normálne okolo diery), no pri mojom neopatrnom zachádzaní sa niektoré očká roztavili, niečo sa mi odtial urvalo, jednoducho nie sú tam.
Problém spočíva v tom, že súčiastku nejde napájkovať na spoj priamo. Kontakty doštičky akoby boli zalakované, cín na to nie a nie chytiť, a ak sa náhodou aj podarí, tak nevedie.
Neviem či som to popísal dostatočne jasne, ak nie, zajtra pridám fotku toho plošáku aj s presnejším popisom.
Jednoducho tie očká tam nie sú, a na spoj ktorý je na doštičke nejde naletovať, a ak aj ide nevedie. Čo s tým ?
Dík za rady..
Na jemné dočištění možná nějakou tvrdou gumu- tu šedou část. Používám to na tišťáky. Ale nevím, jestli to pomůže proti zbytkům nepájivé masky]http://potreby-kancelarske.eu/skolni-a-umelecke-potreby/mazaci-pryze-gumy-na-gumovani/technicke-pryze-gumy-na-gumovani/pryz-6541-40-sedo-bila-kombinovana.htm
http://www.uni-max.cz/nuz-ulamovaci-kovovy-s-kovovou-vyztuhou-9-mm/d/
Kdysi jsem dostal radu, že deska před pájením se má umýt pískem na nádobí a po oschnutí natřít kalafunou v lihu.
kosty
Náklady. Katování kostů je první rozhodnutí, ke kterému ve své genialitě dospěje každý nový sííou. V dalších letech se kosty zase nenápadně šplhají nahoru, ale o tom se nemluví, dokud nepřijde jiný sííou, který je bude katovat.
sííou (CEO)
Generální ředitel. Člověk, který je buď naprosto geniální, nebo měl v životě pekelnou kliku. Vzhledem k neschopnosti většiny sííou pochopit ovládání faxu (neřkuli komplexnějších systémů) bývá druhá možnost pravděpodobnější.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]