Taky vám pořád rostou ruce?
Moderátor: Moderátoři
Banán musí být žlutý, když je nazelenalý (třeba jen špička), tak není dobrý a když černá ještě zelený, tak bude hnusný. Nejlepší je žlutý lehce černající.
Andrea má pravdu, je lepší nevědět. Dělal jsem několik let v masokombinátu a ze začátku jsem myslel, že se stanu vegetariánem. Pak jsem mluvil s bratrancem, který začal dělat v mlékárně, to mi přešla chuť na mléko a mléčné výrobky. Aby toho nebylo dost, ségra šla na brigádu do pekáren....
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Makrobiotici mají jako mantru sojové tofu, docela rád bych viděl (stačilo by bez čichových pocitů) jak se to vyrábí
Až nebudou jablka a z eurojablek to pyré nepůjde, čím se bude nastavovat pomerančový džus, meruňkový džem a rajský protlak? Možná chinskou cuketou.
Jinak meruněk bylo loni tolik, že jsem nestíhal a část zmrazil. K vaření marmelády jsem se dostal znovu v lednu. Ještě tam 4kg jsou. Letos údajně pomrzly, tak se zásobička šikne. A konzervant tam mám, přiznávám, protože dělat tu přeslazenou odpařenou hmotu jako babička nehodlám.
Ad rajčatová šťáva, zas tak pracné to není. Stačí prohnat odšťavovačem do zavařovaček a sterilovat. Mně to chutná jenom jako rajská omáčka, ale asi je to i k pití. Barvu to neudrží, protože to není UHT, ale klasická sterilace.
Prostě mi momentálně kyne těsto na karásky, přes noc vykyne chleba a na rozdíl od doby před 20 lety je to i levnější, než hotové. Tomu říkám kapitalismus.
Včera jsem měl brambory na crisp pánvi a můžou mi s louhovanými smradlavými polotovary políbit šos.