Spojenie router na router
Moderátor: Moderátoři
Spojenie router na router
Ide konkrétne o môj prípad. V rodinnom dome mám wifi router, naň je LAN káblom pripojený PC v izbe a LAN kábel, dotiahnutý do dielne, nachádzajúcej sa na odvrátenej strane domu v samostatnom objekte. NB má wifi, funguje po celom dome, aj v jeho blízkosti, ale nie na odvrátenej strane domu. Takže, v prípade potreby chcem LAN kábel v dielni pripojiť na ďalší (momentálne nevyužitý) router, ktorým spojím NB a PC v dielni.
Budú sa navzájom nejako negatívne ovplyvňovať? Ďakujem
Sorry za laický dotaz.
Pojmenuješ každý AP jinak a, aby se to nepletlo, necháš jednou sítí přidělovat v režimu DHCP IP adresy třeba 192.168.1.10 až ...1.12 . O jednu z těchto adres si musí říci druhý router a tomu nastavíš, aby přiděloval adresy třeba 192.168.2.33 až ...2.35. A nebudou si vadit vůbec.
Na sídlišti zachytím zrovna teď tři AP (z obvyklých 14) na stejném operačním kanále. Stačí, že jsou každá jinde a navzájem od sebe vzdálené.
Ale samozřejmě, při provozu na odlišných kanálech odpadnou zbytečné pokusy zařízení navzájem si se představit.
- czatlantis
drabek06 píše:Kéž by v praxi fungovalo co píšeš, to by byla paráda a ubylo by mě tolik práce při přepojování klientů na 5GHz
Ale ono to vazne funguje, ale kdopak vubec kdy na AP nastavil neco jako Fragment Threshold, RTS Threshold a dalsi parametry krome OUTPUT POWER : HIGH ????
Jste moc mladi, ale byly doby kdy Wifi karta stala 10tis a delali to vetsinou ti, co tomu rozumeli. Meli jsme linku na 30km se dvema retranslacema a chodila pri dodrzeni eirp na 2Mbit/s stabilne.
1. router (wifi) - z neho využijem LAN. Kábel dotiahnem do
2. routera (klasický LAN - nie wifi) a u neho využijem LAN výstupy, takže káblami pospájam ďalšie PC.
Takže tam by sa mohli biť iba počítače s rovnakými IP adresami (tak, ako píše Hill). To mi je jasné.
Ale keď dám "získať IP adresu automaticky", tak by to malo fungovať bez problémov. S takýmto nastavením som používal predmetný starý router v minulosti (kým som nemal wifi).
Čili, pokud dál půjdeš s LAN a nepočítáš s druhým bezdrátem, stačí switch. O přidělování adres se postará ten wifi router.
Ale při použití routeru jen s LAN výstupy můžeš nechat přidělovat v podstatě libovolné adresy.