salora píše:... jaksi nechápu proč jsis nemohl dofoukat na svém voze kola ?Bud máš jedniný atypický auto ne světě /čemuž nerozumím poněvadž je kolo jako kolo,nebo jsis nejspíše popletl tu pevnou /přisávácí/tlakovou zahnutou trubici s tlačnou částí poněvadž tam snad chyběla ta hadička která normálně je všude použitá,v německu se to běžně bez problémů úspěšně používá nejméně 20 let téměř u každé benzinky... Přece z té přenosné tl. nádoby se hustí vzduch pomocí hadičky k tomu určené ,ledaže by naše chytrá hlava mapa čerpadláře nenapadlo v případě ukroucení hadičky apod. nějaká úprava v podobě zkrácení a znovuupevnění což by bylo pochopitelně za dané situace nepoužívatelné poněvadž nádobka stále musí stát ventilem nahoru.
Ne, mám normální auto i kola, ale jak je ta dofukovací rukojeť s hlavicí s otvorem na obě strany (to není žádný přisávací otvor, je to původně určeno pro foukání dvojmontáží, kde je jeden ventil otočený o 180° a míří tak směrem od obsluhy), tak ji tam u té benzínky, o které mluvím, mají tak 🤐 vyhnutou (jestli jim ji někdo přejel nebo co, nevím), že prostě ji na ventilek u osobáku nenasadím (ani nikdo jiný, ten ventil by se musel ohnout aspoň o 45°, aby na něj ta násadka vůbec dosedla - vadí náboj kola) - a prostě SEROU na to, jestli se tím někomu daří nebo nedaří dofoukávat. A protože dodávky foukají gumy na vyšší tlaky a s tou "kabelkou" by museli jít ke každému kolu nejmíň 2x, tak jim udělali jen hadici s rychlospojkou na jednom konci a normální pistoli s přímou neohnutou koncovkou na druhém - vzduch se nenosí k autu, ale auto hezky najede za budku šopu, kde čouhá ze stěny trubka od kompresoru a fouká se tam. Všude jinde, kde jsem tyhle přenosné tlakové nádobky potkal mají ty koncovky jakž-takž v pořádku, jenže k nejbližší další takové pumpě to mám cca 50km - ta popisovaná je v sousedním městě a mám to k ní cca 10km, navíc kolem ní poměrně často jezdím, takže občas to jinak nejde a prostě MUSÍM...