Nefunkční scaner u multifunkční tiskárny HP ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
miro74

#16 Příspěvek od miro74 »

na 100% vada scanneru mám s tym skusenosť na tomto zariadení .........
vrky

#17 Příspěvek od vrky »

Mám HP psc 2110 zlobí mě skener. Při najetí do startovací polohy cvaká řemen jak přeskakuje. Chtěl bych se zeptat jak se rozebírá skener. Mám sundaný štítek s českými popisky, ale celý modul displeje a tlačítek je asi nějak nasunutý. Nechci nic rozlomit. Děkuji.
Vogon

#18 Příspěvek od Vogon »

U tohoto typu tiskárny by nemělo docházet k přeskakování řemeničky skeneru. Prakticky si nevzpomínám, že jsem tenhle jev někdy zaznamenal.
Jseš si jistý, že je to skutečně přeskakuje řemen přes zuby řemeničky pohonu skenovací hlavy? některé zvuky co vydává servisní stanice vypadají podobně.
Doraz pojezdu hlavy je řešen bílým páskem na konci pojezdové dráhy (není vidět při pohledu shora), soustavou černobílé šachovnice a optickou závorou a proudovou pojistkou motoru. Jeví se mi velmi nepravděpodobné, že by selhali všechny tyto funkce.
Pod tlačítky je čtvrehranný otvor s plastovým výstupkem uvnitř, na ten se musí zatlačit a celá deska se vysune směrem od tebe.
Hledání koncové polohy skeneru se většinou projevuje krátkým cca půl sekundovým pojezdem hlavy tam a zpět. Ve skutečnosti hledá hlava ten bílej pásek na konci, pro nastavení bílé. Pokud nejde nastavit bílá je to jednak vadná zářivka, pomůže přidání proudu. Druhak špinavá optika hlavy a čočka čipu. A třeťak právě ten špinavý pásek.
vrky

#19 Příspěvek od vrky »

Vyřešil jsem to. Trochu mechanické síly. Odštípnul se jen kousek plastové západky. Trochu se odlepil bílý pásek a dostal se pod něj vzduch. Polovina pásku byla přilepená a pěkně bílá a druhá polovina byla uvolněná ta bílá páska byla trochu do šeda. Celou jsem ji odlepil, vzal jsem panapr, očistil jsem sklo i pásku a znova přilepil. Už to šlape.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“