Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Zdravím všechny, potřebuju natáhnout asi 30m kabelu do plastový lišty a rád bych se vyhnul vrtání děr pro hmóždi, hlavně kvůli všelijak natažené elektrice, nezkoušeli jste to někdo lepit, třeba silikonem apod. ?
Díky Venda
Pokud je stěna ok, nesype se, dá se použít montážní lepidlo v kartuši - nazývají to tekuté hřebíky a podobně. Fakt to drží, je dobré to asi po metru zajistit třeba malým hřebíčkem aby to nesjelo, ale nutné to není.
Jde to lepit i silikonem - hlavně na nesavý podklady.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Silikonem nevím, nezkoušel jsem. Ale s tím pattexem to rozhodně nespadne. To drží strašně moc a povrchová instalační krabice se dá urvat jedině i s maltou.
A to je někdy ten zásadní problém. Stačí 2-3 vrstvy malování a spadne i s tím Patexem. Když nebude opravdu soudržný podklad, tak bych do toho lepení nešel.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Radši nejdřív nalepím jednu lištu a vyzkouším jak tam bude držet. Naštěstí je to ve sklepě, takže nehrozí žádné estetické harakiri, díky za rady, dám vědět jak jsem dopadl.
Ve sklepě se většinou moc nemalovalo a pokud je dobrá omítka, bude to držet.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]