Philips 170S5FS (monitor) - vypína

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jogo

Philips 170S5FS (monitor) - vypína

#1 Příspěvek od jogo »

Zdravím,
1. monitor dám do siete, za 2 sek. zasvieti Led zelená, monitor ukáže obraz (na obrazovke sa po ploche posúva dialog. okno "check cable connection"). Po sekunde podsvit zhasne.
2. monitor tlačítkom vypnem. Znovu zatlačím tlač., za 1 sek nabehne spomínaný obraz a po sekunde zase vypne podsvit.

Keď som to viac krát zapínal a vypínal, asi dva krát to nabehlo riadne a potom išlo.

Invertor je na doske so zdrojom, situačne je od neho oddelený a je spojený s ostatnou elektronikou len 4-mi aktívnymi jumpermi (a samozrejme zemou). Udám napätie na nich pri _ stby/nabehnutí/samovypnutí podsvietenia
12V __JP106__ 12,68/11,76/14,37
PAN __JP104__ 0.40/0,37/0,24
BRI __JP105__ 3,41/0,00/0,00
BL __JP108__ 0,00/3,03/2,97

Popísané napätia na konektore výstupu k signálovej doske (3,3V a 5V a cca 12V) sedia.
Dosku som detailne prezrel, podľa uváženia ohmicky premeral.
Kondenzátory (nie vyberaním) preskúšal.

Doska má 4 dvojžilové výstupy k (zrejme štyrom) trubiciam - dva na jednej strane ploš. (CN104 a CN105) a dva na opačnej (CN101 a CN102).

1.zistenie: (pri tom krátkom nabehnutom podsvietení)
Konektory CN104 a CN105 a na opačnej strane CN101 a CN102 (t.j. prívody od 4-och trubíc) idú na 4 odpory (prúdová sp.väzba?) 470ohm (R121 a ďalšie).
Na jednej strane ploš (CN104 a CN105) na 470-kach je cca sínus cca20Všš.
Na opačnej strane ploš (CN101 a CN102) na jednej 470-ke je "kostrbatý" cca sínus cca30Všš a na druhej 470-ke je nedefinovateľná zmes frekvencií o veľkosti cca 5Všš.

Keď vymením vzájomne dvojice trubíc (CN104 a CN105 za CN101 a CN102), problém sa prenesie s nimi. Asi vadná trubica jednej dvojice?.

2.zistenie: (pri tom krátkom nabehnutom podsvietení)
Ak zapojím len jednu dvojicu trubíc a to na CN101 a CN102, zvuk sprevádzajúci ich chod je dosť trhavý.
Ak zapojím len druhú dvojicu trubíc na opačnej strane ploš., zvuk je čistý - jemné vysoké pískanie.
Ak navzájom dvojice trubíc zase prehodím, problém sa neprenesie, - čiže je to v ploš.
Ak sú zapojené trubice všetky štyri, zvuk - pískanie je tiež "čisté"
Je to vôbec problém? Nie je to tým, že vtedy nie sú zapojené všetky štyri?

Záver:
Myslím, že invertor dodáva napätie správne a tým, že jedna trubica je vadná, úbytok na nich je primerane rozdielny a teda napätie (v závislosti od prúdu) "za trubicami" na tom páre je 30V a druhé je 5V.
Príčinu trhavého sprievodného zvuku chodu trubíc posúdiť neviem.

Schému nemám, mal som k dispozícii LG_LM57B, principiálne vyzerá podobne. Nemal by niekto prípadne k tomuto schému?

Je to môj tretí LCD na stole, skúsenosti s nimi zatiaľ nemám v podstate žiadne. Je moja úvaha o závade správna?
Přílohy
monitor.JPG
(38.37 KiB) Staženo 187 x
Naposledy upravil(a) jogo dne 07 kvě 2010, 11:52, celkem upraveno 1 x.
cikan

#2 Příspěvek od cikan »

ahoj Pepo,
tady máš něco podobného - zkus najít typ chassis monitoru :

http://www.edisk.cz/stahni/00208/Philip ... .75MB.html

http://www.edisk.cz/stahni/63960/philip ... .09KB.html
jogo

#3 Příspěvek od jogo »

Ďakujem cikan, v nočnej hodine som nedoklepol tak dôležitú vec, ako je správny názov monitoru, veľmi ma to mrzí a upravujem ho,
správny názov je 170S5FS.

(chassis žiaľ teraz u seba nemám, ale ak by sa mi z neho jeho číslo podarilo identifikovať, doplním ho)
jogo

#4 Příspěvek od jogo »

V tom servisnom manuáli v diagnostike nevidím prípadnú možnú výmenu podsvetľovacích lámp, akoby sa servisne s takouto opravou nepočítalo, je možné že orig. Philips ráta len s výmenou kompletného panela?
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

CCFL su sucastou panela a vymienaju sa blbo. Preto sa s tym nepocita. Navyse je kazdy typ panelu rieseny inak a v jednom monitore mozu byt rozne typy (inak rozmerovo aj elektricky kompatibilne).
jogo

#6 Příspěvek od jogo »

Takže pri vadnej CCFL (prípadne inom type lampy) znie v servisoch oficiálne vyhlásenie - vadný panel, oprava nerentabilná? Hm..

A na tento môj model je vôbec šanca zohnať CCFL (prípadne iný osadený typ)? Lebo ako orig. náhr. diel to teda asi nebude.. Dokonca som sa tu niekde minule dočítal odporučenie náhradu nedávať, pretože náhrady vydávajú iný odtieň svetla..
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Mozno v niektorom servise to rozoberat budu, ale v autorizovanom asi nie.

CCFL som menil len v notebooku - tam bola len jedna, takze nebol problem s rozdielnou farbou. Novu som kupil podla rozmerov.
jogo

Re: Philips 170S5FS (monitor) - vypína

#8 Příspěvek od jogo »

jogo píše:.....Záver:
Myslím, že invertor dodáva napätie správne a tým, že jedna trubica je vadná, úbytok na nich je primerane rozdielny a teda napätie (v závislosti od prúdu) "za trubicami" na tom páre jedno je 30V a druhé je 5V......

Je moja úvaha o závade správna?

Nenašla by sa original schéma?

Toto môže byť č. chassis?
Al-0068
jogo

#9 Příspěvek od jogo »

Keď sa už nikomu nechce k tejto závade nič povedať
a ani orig. schéma nie je,
nenašla by sa aspoň schéma podobná?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“