SCART kabel - jak najít přerušení?
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
SCART kabel - jak najít přerušení?
Vyskytla se mi na kabelu SCART závada nejde video prostě je někde přerušen drátek, ale jak to přerušení najít možná si řeknete ať si koupím druhý kabel to já taky udělám ale přece jenom kdyby někdo měl návod jak na to tak bych to uvítal, v normálních prodlužovačkách nebo světlo na vánočním stromku to řeším fázou a jdu nezkontaktní zkoušečkou ale ve 21 žilovém kabelu to nejde díky
- Artaban001
Re: SCART kabel jak najít přerušení
markoni píše:Vyskytla se mi na kabelu SCART závada nejde video prostě je někde přerušen drátek, ale jak to přerušení najít .... v normálních prodlužovačkách nebo světlo na vánočním stromku to řeším fázou a jdu nezkontaktní zkoušečkou ale ve 21 žilovém kabelu to nejde díky
A co tak "blbá" plochá baterka + žárovka; téměř každý MMetr (prozváněčka); ohmmetr; .................. V čem vidíš problém?
Anebo do toho "pusť tu fázi" .....
Re: SCART kabel jak najít přerušení
Tú chybnú polovicu opäť prerežem na polovicu. Opakovaným premeraním, prerezaním, premeraním, prerezaním ....sa dopracujem do tesnej blízkosti poruchy kábla
A co takhle nějakých 12V/50Hz ??? Reagovala by na to ta bezkontaktní zkoušečka?
To který vodič z jednadvaceti je přerušený už markoni ví.
Fungovalo by bezkontaktní měření u kabelů, kde jsou vodiče miniaturní koaxy (300 Kč) např.: Bandridge???
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
markoni píše:Mohl bych požádat o podrobný postup a jakým měřákem?
Postup by měl být asi následovní:"K měření budeš potřebovat měřič kapacity.Připojíš uzemění a budeš postupně zapojovat jednotlivé piny a měřit kapacitu-vždy na jedné pak ten samý pin na druhé straně.Pokuď se budou kapacity výrazně odlišovat(u přerušeného vodiče),tak na té straně kde je menší kapacita bude přerušení blíže koncovky(bude potřebné odhadnout vzdálenost).
Pokuď je tato moje teorie špatná,tak mně prosím opravte.
- sambiliong
Další nepřesnost závisí na konstrukci kabelu samotného: někde vede ten postižený vodič středem, v druhé půlce leží těsně u stínění, a místo přerušení bude úplně jinde, než ti vyšlo z napěřených kapacit.
Jak už tu někdo napsal, ty lepší kabely se tak snadno nepřeruší a, i kdyby: tolerance parametrů mezi různými místy kabelu je daleko menší, takže by nalezení místa podle poměru kapacit mělo být o dost spolehlivější.