Microcar

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

Microcar

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Můj známý si v bazaru koupil za hříšný peníz vozítko Microcar , že povozí manželku , též důchodkyni na nákupy . Má jen A-čko , tak proto koupil .Takže do stroje už nacpal další prachy . Nyní při vyjížďce mu začaly drhnout kola o podběhy . Tak jsem vlezl pod a konstatoval nas....čku shnilou zadní nápravu . No a až nyní hledá koupi náhradních dílů . Nemotal se někdo kolem těchto vozítek ? Rád bych zjistil adres distributora ND v NSR či Rakousku . Díky za případné info .
Přílohy
Microcar_Virgo_vr.jpg
(86.01 KiB) Staženo 164 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Podle občanského zákoníku ručí kdokoliv, kdo něco prodává kupujícímu po dobu 6 měsíců ode dne prodeje za vady, které zboží prokazatelně mělo v době koupě a zákazník o nich nebyl informován - i když se jedná o zboží použité. Navíc poškození podstatné části ovlivňující bezpečnost provozu (jako třeba tady nápravy) korozí je dostatečným důvodem pro odstoupení od kupní smlouvy - pokud na to kupující nebyl výslovně při koupi upozorněn. Takže - pokud mají písemnou smlouvu a v té nic o nápravě sežrané rezem není, REKLAMOVAT, REKLAMOVAT a REKLAMOVAT A CHTÍT ZPÁTKY PENÍZE - a jde to i vůči prostému občanu. Ta náprava nemohla zreznout během měsíce a pokud byla nově natřená, jedná se evidentně o podvod, protože při natírání by to muselo být poznat - každý soudní znalec to potvrdí a podvodník prodejce to zaplatí i s chlupama...
TAKŽE NEBÁT SE, REKLAMOVAT, PŘÍPADNĚ POHROZIT SOUDNÍM ZNALCEM A SOUDNÍM PROCESEM.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od PeteBurns »

No keďže je to kupované v bazáre, tak má v zmluve na stopro napísané, že zákazník vozidlo poctivo obhliadol, s jeho stavom súhlasí, že stav vozidla zodpovedá jeho veku atd. atd...takže sa stavím, že budú argumentovať, že to muselo byť pri kúpe vidieť, a teda nie je to skrytá závada atd. atd. :lol: No za pokus nič nedá, niekedy aj bazár cúvne pod hrozbou žaloby zo strany nespokojného kupujúceho...
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Právě že jestli to bylo jen natřené, tak pod barvu vidět není - a kdo s sebou do bazaru nosí defektoskop nebo RTG? Naopak, tím, že to bylo zatřené barvou může argumentovat, že to bylo záměrně zamaskované.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Když já bych raději ty ND . Inu budu muset tu nápravu svařit ... Taky jsm prodával stará auta (moje dvě ) A STOKRÁT JSEM KUPUJÍCÍMU ŘEKL , AŤ SI TO ROZMYSLÍ , JE TO STERÉ AUTO . tAKY BYCH SE SNÍM PAK NEBAVIL . pODEPSAL , ŽE JE AUTO OPOTŘEBENÉ , ZKORODOVANÉ .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“