zesilovač do auta-> z ničehoš nic přestal hrát
Moderátor: Moderátoři
Takže, jeste od začátku, zesilovač je z jakési aktivní tuby. Doma jsem ji zkousel na klasickém trafu, spínací plus byl propojen s napájecím plusem. Proste klasika zapojení, vše fungovalo Přerušovaně cca dva dny. Zesilovač jsem rozpojil a uskladnil v suché místnosti. Pak jsem ho chtěl zkusit v autě, zapojil na spínací plus z autoradia a nešel. Spínací plus poháněl v tu dobu jeste dva zesilovače, nevím, jestli to muže mit na neco vliv.. ty ostatní zesilovče normálně fungovaly a fungují doted..
Dneska jsem zkoušel změřit malý univerzální trandy mezi řídícím obvodem a spínacími trandy. Malé trandy jsou v pořádku, velké jsem nemeril. Zajimave je, že z řídícího obvodu vylézá ca 23,7kHz obdelnikový signal, myslim si, to je v pořadku. Ten signal by mel jit přes malé trandy ke spínacím, žeano? ale nejde, u malých trandů se zasekne a za nima nejde ke spínacím nic. Autozesik jsem jeste takhle otevřenej nemel, takže jeste nevim moc co a jak. Vypadá to, že jsou malé trandy vyčuzené, ale jsou < dle multimetru> naprosto ok.
Ted babo rad:)
jediná věc me napadla, že řídící obvod generuje příliš slabý signal na to, aby sepl první tranzistory, přesná amplituda je 300mV. A propo, obdelnik není zcela čistý, ve vodorovné části, čili v max amplitudě, je celkem zašumnělý,šum cca 80mV ..