plazma s 852x480
Moderátor: Moderátoři
-
immortal
plazma s 852x480
Pakliže chci větší uhlopříčku- tj. okolo 102cm a víc, nezbývá než koupit plazmu či LCD.
Donedávna to jasně vyznívalo pro plazmu kvůli obrazu- ikdyž jsou zde zřejmé nedostatky jako vypalování statického obrazu a prý "blednutí" barev během času.
LCD dříve téměř nekoukatelné a malé rozměry. Dnes je to něco jiného- takový Samsung LE40M61B, to je jiná káva...
Takže podle mě: pokud stačí 80cm uhlopříčka asi stačí CRT Tv.
Pokud chci větší uhlopříčku, tak bych dnes šel do zmíněného Samsungu, který je ovšem bratru za 60000Kč.
Pakliže chci nebo musím dát méně, tak bych při vědomí výše zmíněných nedostatků klidně koupil plazmu s menším rozlišením. Dá se vybrat slušný typ. Jestli má ovšem lepší obraz než CRT? Já myslím že ne, ale přeci jenom je zde jiná uhlopříčka...
To samý se týká spotřeby- LCD a plazma je srovnatelná, u CRT je to složitější kvůli jiným uhlopříčkám obrazu.
Asi jsem moc nepomohl co?
Dobrý, ale spotřeba LCD a Plasma není moc srovnatelná. plasma je zkoro o polovinu větší žroutpauls píše:Také se zabývám generační výměnou Tv a zde je můj názor-
Pakliže chci větší uhlopříčku- tj. okolo 102cm a víc, nezbývá než koupit plazmu či LCD.
Donedávna to jasně vyznívalo pro plazmu kvůli obrazu- ikdyž jsou zde zřejmé nedostatky jako vypalování statického obrazu a prý "blednutí" barev během času.
LCD dříve téměř nekoukatelné a malé rozměry. Dnes je to něco jiného- takový Samsung LE40M61B, to je jiná káva...
Takže podle mě: pokud stačí 80cm uhlopříčka asi stačí CRT Tv.
Pokud chci větší uhlopříčku, tak bych dnes šel do zmíněného Samsungu, který je ovšem bratru za 60000Kč.
Pakliže chci nebo musím dát méně, tak bych při vědomí výše zmíněných nedostatků klidně koupil plazmu s menším rozlišením. Dá se vybrat slušný typ. Jestli má ovšem lepší obraz než CRT? Já myslím že ne, ale přeci jenom je zde jiná uhlopříčka...
To samý se týká spotřeby- LCD a plazma je srovnatelná, u CRT je to složitější kvůli jiným uhlopříčkám obrazu.
Asi jsem moc nepomohl co?
-
Návštěvník
-
212.158.134.242
Anonym píše:No spotřeba mě celkem netrápí když jsi to přepočítáš vyjde to na korunu za hodinu.Já koukám na tv denně pět hodin takže mě to netrápí.Co mě ale vadí,je to ,že i když si koupím dražší(i o tisíce) vypalovat logo se bude vesele dál.Už jsem pomalu rozhodnutej koupit projekční a to SONY KDF-E42A11E LCD-TV, BRAVIA,která má za 40000,- docela dost funkcí a životnost lampy 8000 hod což je pro mě přes 4 roky a nová stojí dnes kolem 8000,- píšu dnes za tři roky to bude jinak.Takže co ušetřím na proudu,a ceně co bych dal za plasmu stejné kvality ,mám tu lampu za tři roky zadarmo.Nu a ted znalci a zasvěcení poradtě či doplnte prosím můj pololaický nazor.Děkuji všem.u
Ano naprosto souhlasím, děsilo by mě kdybych si za cca 90000Kč koupil jinak excelentní plazmu Pioneer a pak by se mi tam vypálilo logo ČT1...
Souhlas i s tou spotřebou.
Jinak jsem se zabýval i projekčními Tv, a sledoval jsem na vlastní oči i onu Sonku. Nevím, svítivost už dobrá (narozdíl od dřívějších modelů), ale mě u toho obrazu prostě chybí detaily. Já ještě neviděl projekční Tv k jehož obrazu bych neměl výtek. A další věc, která může vadit je časové zpoždění asi o 2 sekundy.
Můj favorit je prostě LCD Samsung, ale také se necítím jako suprznalec.
-
immortal
-
immortal