volně přístupná?
Moderátor: Moderátoři
volně přístupná?
člověk by řekl, že tam bude aspoň zámek na dveřích?
Píšou tam blbosti, že dříve byly rozvody elektřiny zabezpečeny lépe než dnes, opak je pravdou a jaksi to vyplývá z okolností (zloději kovů apod.). Ještě v 1.polovině 80.let byly vstupy trafostanic zamčené jen na kličku. Klasický nedělený půlměsíc, jako na starších HDS. Jen zámek byl masivnější a měl zpětnou pružinu. Taky mi vrtalo hlavou co je uvnitř a moje tehdy dětská zvědavost zvítězila. Sehnal jsem si pár kousků různých trubek a vyzkoušel, která bude pasovat. Tu jsem pak ohnul ve svěráku a ze strany trochu oklepal. Touto kličkou jsem pak bez problémů odemkl dveře u trafačky a podíval se dovnitř. Pamatuju si že tam bylo několik kobek s vývody VN kabelů, trafo na betonovém stupínku a NN rovaděč s řadou deionů, takové to staré provedení snad z 50.let. Ale věděl jsem to nejdůležitější. Nikdy nesmím vstoupit za zábrany kobek a nesmím s ničím manipulovat. A jak vidíte, jsem tady.
Kód: Vybrat vše
http://www.documentingreality.com/forum/f10/stealing-copper-29472/or
Kód: Vybrat vše
http://ancibo.multiply.com/photos/album/124/124Nedávno kousek od nás prováděli rekonstrukci NN sítě. Položili nové kabely AYKY 3X 240 + 120, u každé HDS nechali oba konce smyčky na zapojení. Když došlo na přepínání, nevěřili svým očím-konce kabelů byly uřezané nakrátko u chodníku! Ten metr, co měl jít do skříně jim u skříní uřezali a odnesli do sběrny. Teď tu pokládali nový kabel pro napájení tramvajové troleje. Jakmile ho položili, hlídala ho až do zapojení a zasypání každou noc bezpečnostní agentura. Jinak by tam do rána nebyl.
Snad jsou ty fotky výstrahou pro tu verbež, která nám krádežemi vedení komplikuje život a mnohdy nás přímo ohrožuje na životě (viz krádeže kabelů kolejových obvodů na železnici).
NEJLEPŠÍ BY BYLA PREVENCE-SBĚRNY ÚPLNĚ ZRUŠIT.
Dratak píše:Nedávno kousek od nás prováděli rekonstrukci NN sítě. Položili nové kabely AYKY 3X 240 + 120, u každé HDS nechali oba konce smyčky na zapojení. Když došlo na přepínání, nevěřili svým očím-konce kabelů byly uřezané nakrátko u chodníku! Ten metr, co měl jít do skříně jim u skříní uřezali a odnesli do sběrny. Teď tu pokládali nový kabel pro napájení tramvajové troleje. Jakmile ho položili, hlídala ho až do zapojení a zasypání každou noc bezpečnostní agentura. Jinak by tam do rána nebyl.
Něco podobného mi říkal známý - staví na slovensku solární elektrárny a také jim během noci zmizelo cca 150m čerstvě položeného kabelu (byl tak 30cm pod zemí, tak šel ještě z kypré hlíny vytáhnout) od těch panelů k rozvodně. Samozřejmě že byl na protějším kopci vidět ještě dohasínající oheň od toho, jak "ti, o kterých se nemluví" vypalovali měď z izolace (kdysi blízko měli prý osadu). To samé v bleděmodrém se stalo i druhému známému, ale ten dělá datové sítě, takže po těch dobytkoch zůstala v popelu jen hromada skla (optické kabelu ve sběrně neberou)
Dratak píše:....jsem pak bez problémů odemkl dveře u trafačky a podíval se dovnitř. Pamatuju si že tam bylo několik kobek s vývody VN kabelů, trafo na betonovém stupínku a NN rovaděč s řadou deionů, takové to staré provedení snad z 50.let. Ale věděl jsem to nejdůležitější. Nikdy nesmím vstoupit za zábrany kobek a nesmím s ničím manipulovat. A jak vidíte, jsem tady.
A odkud že to píšeš?
PS: Ukradený kabel od kolejového obvodu je sice pakárna, ale neohrožuje to bezpečnost, protože v ten okamžik se KO jeví jako obsazený.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak s tou trafačkou souhlas. Je to přirozený výběr, prostě evoluce
Lidi ztrácí úctu k životu. Na silnicích se chovají jak prasata, pro zábavu zkouší šahat na trolejové vedení, přebíhají před projíždějícími vlaky kvůli půlminutě ztraceného času, jako nějací Lemmings, o které se musí starat někdo chytřejší, ať už jde o mříže v oknech nebo o důraznější řešení.
Lukas-Peca píše:Při poškození zabzař může nastat stav, kdy se bude jezdit jen na přivolávačku a to si troufám označit jako ohrožení bezpečnosti.
Jinak s tou trafačkou souhlas.
Přivolávací návěst je regulérní způsob zabezpečení jízdy. Dokonce se dá jezdit úplně bez zabezpečovacího zařízení. A pokud se jezdí podle pravidel, tak je to stále bezpečné. Ačkoli je to ještě větší vopruz. Existují povolenky, telefonické dorozumívání a další vychytávky.
Pro zabezpečovací zařízení, a hlavně bezpečnost, jsou horší situace, ale o těch se rozhodně nehodlám šířit