Zjištění kódu autorádia VW Sound 1

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Zjištění kódu autorádia VW Sound 1

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Dobrý den.
Můj známý, který má osobní automobil Škoda Fabia s autorádiem VW Sound 1 mě požádal o pomoc. Rád by si dobil akumulátor, ale tuší, že bude potřebovat po opětovném připojení autorádia do něho znovu vložit kód. Nějaký kód má, nějaký jsme objevili na horní straně autorádia, když jsme zjišťovali typ. Ale tento typ, jak jsem tady zjistil v jiném vlákně, nemá klasickou externí EEPROMku, takže je nutná čtečka pro procesor, kterou nemám a asi není ani běžně ve vybavení každého radioamatéra. Stáhl jsem i nějaké kalkulačky pro VW autorádia, jedna vypadala opravdu slibně, ale nebyl jsem tam schopen zadat 7. znak ID rádia, protože to je písmeno "S".

Takže moje otázka – myslíte, že byste někdo dokázal zjistit případně kód autorádia? Pokud ano, tak za jakou cenu (kamarád je z Hradce Králové). Otázkou je právě ta cena, protože za 500 Kč si asi může koupit rádio nové (tím myslím třeba na Aukru, třeba starší BP, taky na kazetu, protože nic víc nepotřebuje a asi ani nechce).
A ještě jedna otázka - netušíte někdo, jakými tlačítky se vkládá a potvrzuje kód?
Děkuji za odpověď.

Petr Filipi
Přílohy
DSC01352_cr.jpg
(125.74 KiB) Staženo 213 x
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Pripoj paralelne iný AKU, vyber, nabi, vlož a odpoj ten dočasný.
pavel16

#3 Příspěvek od pavel16 »

Používám gelovou baterku,zapojenou do zapalovače.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Zjisti ti to v jakemkoliv servisu. U VW (Heller) to stalo 120,- Kc.
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Stando99,
jsi si jist, že je to možné i u autorádia Sound1? Vím, že některé typy autorádií BP mají kód podle VIN kódu auta. Pokud by to šlo i u tohoto typu, bylo by to samozřejmě super. Otázkou ještě je, zdali je to originální autorádio dodané s autem, což já nevím a neví to ani současný majitel auta, protože ho koupil nedávno v autobazaru.

Jinak děkuji všem za náměty.

Petr Filipi
procesor

#6 Příspěvek od procesor »

Kódy autorádií sa tu neriešia :!:
Venda

#7 Příspěvek od Venda »

Hledání firmy, která to rádio odblokuje snad nikomu vadit nebude, jinak používám obyč. 9V baterii s konektorem do zapalovače a vždycky to tu chvíli, než jsem přehodil akumulátor udržela. Jenom nesmím otevírat dveře, to by bylo horší.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

A nemá to rádio náhodou "spárovaný kód" s palubní řídící jednotkou? Takže po vypnutí baterie se musí baterie připojovat se zapnutým zapalováním - jednak aby se zresetovaly všecky řídicí jednotky, druhak kdyby po prvním zapnutí zapalování "vylítly pytle", aby v autě nikdo nebyl?
Takové rádio má svůj kód už z výroby "nahraný" v jednotce a po vypnutí baterie mu jen o chvíli déle trvá, než se oživí = musí si s jednotkou "potřást tlapama" a vyměnit si kódy, pokud souhlasí, rádio jede dál bez zadávání kódu, jen po dobu "uvítání" se s autem mu na displeji svítí nápis "LEARN". Teprve pokud kódy nesouhlasí (například v případě náhrady rádia, přenesení rádia do jiného vozu atd) je potřeba zasáhnout přes VAG-com a jednotku s rádiem "seznámit"...

Myslím, že když se podíváš na stránku www.skoda-auto.cz a nebo rovnou napíšeš Ty nebo sám kamarád dotaz na info@skoda-info.cz spolu s VIN kódem auta, dostanete přesnou odpověď, jak postupovat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

To nevím. Ale v Golfu z mám k rádiu přímo na spešl papíru dodáný kód. A to je rv. 08 a rádio namontováno z výroby. Pokud vím nastavují prodejci takové věci přímo před prodejem. Takže to na diagnostice budou umět zjistit - změnit.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“