Naprogramovani PIC - digilalni tachometr na motorku
Moderátor: Moderátoři
Naprogramovani PIC - digilalni tachometr na motorku
procesor píše:Mal si kúpiť bicyklový computer za 200,- ...a je to.
cyklo se mi nelibi,nema podsviceni a presnost.Pripadne ani takovou maximalku:).Kazdopadne jsem jiz neco hledal jak v moto digi budikach,ale bud to bylo drahy nebo se mi to tam nevjde..
Ne,vazne,pokud by byl nekdo tak moc ochoten,budu rad.Predpokladam,ze par projektu a napadu nekdo mit bude.diky mobil 603980641 nebo email:richard.lukes@economia.cz
nop píše:zapomen na to nebudes to mit homologovaný pro provoz na verejne komunikaci
To je zajímavé. Musí tam vůbec nějaký tachometr být ? Pokud jedu správně a nejedu rychleji, abych mě změřili za rychlejší jízdu, tak si myslím, že nemusí vůbec fungovat a v tom případě tam není ani nutnej. Ale to si jen myslím, nemáš nějakej odkaz na předpis, kde je nutnost tachometru napsána ?
A kutilmile - nelituju tě
Na motorce mam origo snimac na retezovym kolecku - na matce co drzi kolecko na hrideli je plast kterej otaci s osickou co jde do cidla - tam bude asi halluv snimac to bych zmeril na oscilu.. ted sem zatim v teoreticky fazi. Budik to ma klasickej rucickovej akorat je elektronickej (pochopitelne
Co bych potreboval - prevodnik frekvence (signal z cidla) na napeti. Konstantu bych pak dopocital - prumer kola minus plus lomeno krat prevody (rozeta kolecko) - to ted to zatim neresim. Jde o to ze bych si spocital kolik otacek kolecka kde to snima se rovna jednomu kmh. a tento pocet otacek se v podstate = zakladni frekvence jednotky. No a chtel bych aby zakladni frekvence = treba 10mV. Takze 300kmh = 3V. Tento vystup bych zapojil na merak z gemu s lcd (kdybych sehnal s vetsim displayem bylo by to lepsi). No a ten by mi v podstate ukazoval uz ty kilometry za hodinu. pokud by 10mv bylo malo slo by to dat treba 1kmh=30mV a na vstup pak dat delic..
napada nekoho jak jednoduse udelat prevodnik f/U s tim ze urcita frekvence napr. kazdych 800Hz (fakt placnuty bez jakyhokoliv vypoctu) = 10mV na vystupu (takze 1600hz = 20mv atd.)? Nebo je potreba pic kterej by to prepocitaval (to by asi bylo presnejsi)? Diky
chapu to dobre ze staci nejakej ic co umi f/U dat mu na nejakej vstup referenci 1326,4Hz a on mi bude delat presne to co chci?
edit:
musim promerit co cidlo nasel jsem ze je tam vice vystupku takze na jednu otacku to da treba 8 bulu to budu muset zmerit kolik je jich presne a ic jsem nasel lm2907