MONO TO STEREO

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yenki
Kontaktovat uživatele:

MONO TO STEREO

#1 Příspěvek od Yenki »

Zvelebuji takový domácí zesilovač k ohni. V jedné kastli jsou zabudované 2 stereo zesilovače. Jeden na satelity a druhý s aktivní regulovatelnou vyhybkou na spodky. Byl požadavek do toho zabudovat i předzesil. na mikrofon. Mám navíc od EZK modul Rmd3212, ale jak nejlevněji rozdělit mono signál na stereo? Napájení +-37V.
Yenki
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Z MONO mikrofonu STEREO neuděláš. Pokud ti jde o zapojení mikrofonu do stereo zesilovače, jednoduše přivedeš signál z předzesu do obou kanálů. Pak ti budou hrát oba zesilovače sice stejně ale budou oba.
..to bude jen ňákej odpůrek
pida_m

#3 Příspěvek od pida_m »

on asi myslí jak dostat mikrofonní signál do všech repro..
píďa
Yenki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Yenki »

Vím, že v obou kanálech bude totéž. Ale jak to tam poslat nejjednodušeji. Jedna možnost - přivést jeden drát na dva, tím zkratuji L a P a nemám stereo. Pak použít 2 odpory - vznikne přeslech mezi L a P, ale i ubytek MIC signálu. Pak už jen dva operáky. Chci do toho minimum součástek a využít napájení +-37V. Nějaké osvědčené schémátko.
Yenki
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

To je přece pitomost: buď na tom vstupu budeš mít mikrofonní předzesilovač, pak jeho výstup vyvedeš na oba cinche (nebo oba kanály v Jacku), nebo jiný zdroj signálu. Pak tam zase nebudou propojené vstupy, protože mikrofonní předzesík odpojíš.
Chceš-li to mixovat, udělej si nějaký jednoduchý mixpultík nebo prolínač.
Může být i pasivní, rezerva citlivosti zesilovače by měla být dostatečná na tu ztrátu, kterou to bude mít. A přeslech zase tak moc nevadí.

I na to se najdou schémátka i tady. Jen použij hledání.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“