Bručící TV, přípojená na STB
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Bručící TV, přípojená na STB
Mám následující problém a prosím o radu. U tchýně jsem zapojoval set-top-box, který má jako vstup dvě prutové antény na TV, tedy žádný svod od antény. STB a TV jsou propojeny kabelem SCART - SCART (nějaký nejlevnější , 21pinový kabel). V praxi musí být nastavena hlasitost tak, že STB je na max. a TV na minimum (regulace hlasitosti se pak provádí na TV), protože jakmile bych ubral hlasitost na STB a přidal na TV, tak se ve zvuku objeví slyšitelný brum. On je tam tedy i v kombinaci STB max a TV minimum, ale není to tak hrozné. Prostě STB musím mít na 100% a potřebnou úroveň hlasitosti reguluji na TV.
TV i STB jsou spotřebiče II. třídy ochrany, zapojené do jedné rozčtyřky (takové, která umožňuje připojit 4 dvoužilové spotřebiče), žádný svod od antény to nemá. Doma mám podobný problém, ale tam mám dvě TV + dva satelitní přijímače, napájené ze dvou odlišných zásuvek, spojené je to přes satelitní přepínač a konvertor. Ale to je jiná věc, která mě sice taky trápí, ale to chci řešit až vyřeším problém u tchýně.
Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Teď mě napadl ten kabel Scart-Scart, koupil jsem ten nejlevnější za 50 Kč, jako stínění má opletení společné pro všech 21 žil.
Děkuji za rady.
Petr Filipi
Mi to dělá taky,ale velmi málo.Chápal jsem to tak,že pokud je zesilovač v TV zesílen na max. a na vstup jde nedostatečný signál,tak se kabel chová jako anténa,která bere všechno kolem.Asi by pomohlo snížení vstupní/výstupní impedance,v rámci možností.Ještě jsem to,ale nezkoušel.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- kevin_mitnick