ještě se jen zeptám když si chci pak do tohoto zdroje namontovat panelový voltmetr tak ho zapojím na výstupní svorky ,,+" a ,,-" že?a ampérmetr do série třeba se svorkou + je to tak?
To 555 - pokud kupuješ na území ČR, je zákonná povinnost prodejce dodat návod v jazyku srozumitelném zákazníkovi - to znamená pokud ne česky, tak alespoň slovensky - a jinak spotřebitel může souhlasit na výslovný dotaz například s návodem v angličtině, němčině nebo jiném jazyku - bez předchozího dotazu ze strany obchodu ale jen tak na blind nelze. Jiný stav je samozřejmě nákup z obchodu mimo republiku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
aha omlouvám se tady je ten manuál té polštině.
kupoval jsem tu stzavebnici na AME,čekal jsem že tam bude český nebo aspoň slovenský manuál a ono nic.EEKKAR má pravdu ale nevím co mám ted dělat.Psal jsem jim jestli k tomu není někde na internetu český návod ale vůbec mi neodepsali.
Nemusíš nic počítat už tam bočník máš. R14.
Sice má trošku nešťastnou hodnotu ale kdybys ho změnil na 1ohm taky se nic nestane a můžeš k němu rovnou připojit PM188 nebo PM428 na rozsahu 2V.
K tomuhle zdroji je tady
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic896350-0.html návod, jak ho upravit, aby dával 3A. Taky uvažuji, že si jej na domů koupím, ale nechce se mi platit poštovné a balné. Škoda že někde v Praze nemají kamenný krám.
555 píše:...Psal jsem jim jestli k tomu není někde na internetu český návod ale vůbec mi neodepsali....
Vlez na web www.coi.cz , najdi si tam krajské zastoupení příslušející k dotyčné zásilkovce a zavolej tam nebo pošli mailem podání - musejí to prověřit. Stejně se dá postupovat i formou podání na centrálu ČOI v Praze. Za ten chybějící návod v češtině dostanou od 50 000 do 1mega flastr jen to fikne. Pak už si dají bacha, jestli budou nebo nebudou odpovídat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
děkuji všem za reakce podivam se na ten odkaz abych si ten odakz předělal na 3A.A vřele děkuji uživateli ,,DIKOBRAZ" za překlad je to super.děkuji mnohokrát
To EKKAR:,,zkusim to tam najit.docela zírám na toto jednání .Čekal jsem že aspon napíšou mail že český návod nemají a že nevíjou kde se dá sehnat i když už měl být k té stavebnici že ale oni uz ani nereagovali radsi
Zrovna dnes jsem zkoušel novou lepící pistoli která mi doma leží už asi půl roku,také poprvé s něčím takovým jsem dělal.Vzpomenul jsem si na EKKAR-ové zdejší slova a hledal slovenský nebo český návod-marně.Naštěstí technický um nepustí a tak jsem to zvládnul bez návodu-je to bezva věc.
Ota - to nejsou moje slova, to je Evropská norma, která to předepisuje po celý €U. Jedna z mála věcí, který jsou v Unii dobrý - kdyby se teda opravdu po jejich dodržování šlo. Jenže když sice jsou normy, ale jejich plnění nikdo nevyžaduje a porušení nestíhá, jako by nebyly...
tak jsem si prostudoval tu upravu na 3A.mam jednu otazku,
jak jsou na zacatku diody D1-D4 (coz vlastne tvori usmernovac),tak zde josu pouzity od výroby 1N4007 (max.do 1A),mohl bych tam místo těchto diod dát můstkový usměrnovač?doufam ze jsem to ted dobre pojmenoval.