Kalouskův dluh

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Vogon

#91 Příspěvek od Vogon »

Obecně vzato "správné" řešení ve stávajícím systému neexistuje; tohle je ve skutečnosti debata o systému nikoliv o lidech.
Evidentně nechápete, že příčinou korupce nejsou jednotliví lidé, ale systém, který korupci umožňuje. V podmínkách neustále rostoucí moci centrálních i místních orgánů je čím dál častější situace že nějaký úřední či vládní zmr d hospodaří s penězi ke kterým nemá vztah a zodpovědnost.

Správné řešení je osvícená monarchie. :-D
Úředníci odpovídají konkrétní osobě vladaře a to se daleko hůře krade a podvádí, než když se zodpovídá nějakému "systému".
kejki

#92 Příspěvek od kejki »

Carské Rusko bylo zářným případem. :D
p32

#93 Příspěvek od p32 »

A kde mám ty prachy teda poslat ? Už se mi tady sypou se stolu a kdo je má furt na zemi sbírat ?
Wolfik

#94 Příspěvek od Wolfik »

ještě k volbám
nebuďte líný a přečtěte si
http://vymentepolitiky.cz/
http://www.voltenevyvolene.cz/neparlamentni-strany/
Mysteri

#95 Příspěvek od Mysteri »

kokun píše:No - akorát, že z "Českého dluhu" se tu z toho stala "Slovenská předvolební kampaň" 8O :cry: :cry:

No, bol som dlhšie mimo ,,netu", teraz to tu čítam, čo som ,,spustli" :lol:
,,kokun" - SORRY! :lol:
S ,,Burajko" vetou: ,,Mám pocit, že tá revolúcia nemala byť zamatová...", tak s tou súhlasím už od ,,Mečiarizmu".
S jednou vetou, že Palko zaviedol policajný štát, nesúhlasím. Za Palka boli aj výpalníci a spol v kúte a napr. dopravní policajti v pohode. Teraz je všetko naopak.
S vetou, že KDH je smetisko dejín - 100%súhlas!
Ten výber, čo som uviedol pôvodne, bol o tom, že v každej strane sa nájde odborník na niektorú oblasť. A keby sa stretli v jednej, tak nemám problém pri tej papierovej ,,volebnej škatuli" :wink: Smutné je, že všetky strany, či v ČR, či v SR, pred voľbamy budú drístať: S tou a tou stranou NIKDY! Lenže, po voľbách... :roll: V SR neverím KDH a SaS. Ak bude treba, tak sa ,,hranatému" strčia aj do...

P.S. ,,kokun", ešte raz, sa ospravedlňujem, že sa to tu tak zvrhlo... :lol: :beer:
GRATULUJEM K ZLATU Z MS !!!!!
kokun

#96 Příspěvek od kokun »

Omluvy zbytečné - nejsem "cíťa" :wink:
Tak konečně tu někdo "zavadil" i o hokej - až když je už po něm 8O :lol:
Honza - kokúň

#97 Příspěvek od rnbw »

SaS s hranolom nepojde v ziadnom pripade, potom by to mohli rovno zabalit. Pri KDH to nevylucujem, ti su schopni vsetkeho...
Cust

#98 Příspěvek od Cust »

Vogon mimo jiné píše:Správné řešení je osvícená monarchie. :-D
Úředníci odpovídají konkrétní osobě vladaře a to se daleko hůře krade a podvádí, než když se zodpovídá nějakému "systému".
A co když ten monarcha nebude osvícený?
kejki

#99 Příspěvek od kejki »

To máme teď :wink:
bu2520

#100 Příspěvek od bu2520 »

osobně myslím, že to celé přece jen je o lidech a ne o systému. I když známe přísloví praví příležitost dělá zloděje. Podstané je ale morální etika . Která se bohužel pomalu přibližuje morálce jistého etnika. A to , že kdo se chová zločinně vraždí, krade, nemá sociální cítění a je sobec, měl by být na okraji společnosti. Jenže dnes ? Vrah, no jakž takž, zloděj, ale to je přece národní hrdina, který v tom umí chodit , hloupý ten co to neumí. Sociální cítění a pomoc v nouzi, politici jen hřímají , že jaképak pomahání jen ať se kaž stará sám o sebe. A že ti slabší, tělem ,schopnostmi nebo třeba vyšší morálkou, nestíhají , tak ať umřou v chudobě . Jsme lidé ruzní s různými schopnostmi . Ale je mi stokrát milejší chudý poctivec o kterém vím že se na něho mohu spolehnout, než výžírka který šmelinou a vlastní neschopností masově přispěl na dluh státu a drzé čelo lepší než poplužní dvůr ještě posílá složenky lidem kteří o tom dluhu, nemohli na rozdíl od něho rozhodnout.
hafca

#101 Příspěvek od hafca »

Raděj bez komentáře...
Budu pracovat pro vás :D
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
kevin_mitnick

#102 Příspěvek od kevin_mitnick »

Tohle mi dnes prislo mailem:

Vážený pane Kalousku,
dnes jsem ve své poštovní schránce nalezl složenku, na které mi sdělujete, že dlužím naší republice 121 000 Kč. Protože těžko hledám ve spisovné češtině výraz, který by tuto Vaši nehoráznost vystihl, přejdu přímo k věci.
Z dokladů, které jsem dohledal, jsem zjistil, že od roku 1993 do roku 2009 jsem jako daňový poplatník zaplatil pouze na daních (sociální a zdravotní pojištění nepočítám) 800 614 Kč, a to buď jako zaměstnanec soukromé firmy, nebo OSVČ. To znamená, že jsem od státu žádné peníze nedostával, ale aopak jsem ze svých daní platil lidi, jako jste Vy, kteří byli zvoleni, aby spravovali tento stát.
Dluh, o kterém píšete, vznikl za Vaší aktivní účasti, kde jste byl téměř po celou dobu buď členem vlády, nebo předsedou koaliční strany a členem rozpočtového výboru. Takže skuteční dlužníci jste vy, poslanci a členové vlády, kteří jste nezvládli úlohu dobrých hospodářů, a chybějící peníze v rozpočtu hledejte v majetcích svých, vašich kamarádů ze spřátelených firem a ve stranických pokladnách, kam směřovaly penězovody z jednotlivých rezortů.
Já, jako řádný občan této země, mám svědomí čisté a nijak jsem nepochybil, k volbám jsem svědomitě chodil a můj hlas dostali pokaždé ti, kteří po volbách neměli možnost svým rozhodnutím nějaký dluh vytvořit. Z výše uvedených důvodů tedy onu složenku vracím Vám, jako právoplatnému dlužníkovi, a doufám, že se s tímto dluhem čestně vyrovnáte a že mě nebudete více svými pohledávkami obtěžovat.
S pozdravem
Vogon

#103 Příspěvek od Vogon »

to už je lepší ta moje varianta: vytřít si s tím cárem prdku a poslat to nevyplaceně zpět.)
Taky se tím nic nevyřeší ale člověk si aspoň uleví.
Wolfik

#104 Příspěvek od Wolfik »

http://www.novinky.cz/domaci/201699-jir ... -cssd.html
Brečím. Naděje pro moji zářivou budoucnost v tomto národě padla :cry: :cry:
rnbw

#105 Příspěvek od rnbw »

Gratulujem k vysledku volieb. Kiez by to tak dopadlo aj u nas o dva tyzdne.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“