Myčka AEG Elektrolux, chyba 20

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ralph

Myčka AEG Elektrolux, chyba 20

#1 Příspěvek od Ralph »

Zdravím vás nepomohl by mi někdo z vás na co se ještě podívat u této myčky?Po zapnutí jakéhokoliv programu začne jako první běžet vypouštěcí čerpadlo zhruba 2minuty pak přestane na 3vteřiny opět sepne a beží 2minuty a pak se na displeji ukáže chybový kod 20.Celou myčku jsem již měl rozebranou dvakrát,zkontroloval jsem vodu zda není pod vanou,proměřil mikrospínač pro ochranu vytečení vody do myčky,profoukl hadičku hladinového spínače vody,zkontroloval kabeláž a konektory,vyčistil sifon myčky i hadici odpadu zda není ucpaná ale nic nepomohlo.Chyba se začala ale projevovat postupně.Myčka tuto chybu 20 zobrazila jen semtam asi tak třikrát do měsíce a když nastala tahle chyba myčku stačilo vypnout a opět zapnout a vždy celý program doběhl do konce.Nyní se ale již tato chyba projeví hned po nastavení a spuštění programu.
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Podľa chyby 20,to vyzerá na poruchu prívodu vody,ale nenapísal si presný typ umývačky,tak neviem presne.
PEtePrgCz

#3 Příspěvek od PEtePrgCz »

Moje myčka AEG Invesiva dělá úplně to stejné. Nepovedlo se někomu zjistit čím to je? Snad včechny senzory jsem zkontroloval i změřil :-(
PEtePrgCz

#4 Příspěvek od PEtePrgCz »

Tak kdyby někomu se dělo něco podobného (evidentně fungovalo výp. čerpadlo a nebyl vadný senzor hladiny), tak do této chyby je začleněn stav kdy řídící jednotka zjistí vadnou izolaci topného tělesa.

pro úplnost zde jsou všechny možnosti chybé hlášky .20 (AEG FAVORIT INTESIVA:
1/ vadné vyp. čerpadlo,
2/ vyp. čerpadlo je bez proudu /chybné kabelové propojení nebo chybí aktivování elektronikou/,
3/ ucpání-blokování /síto v myčce, vypouštěcí otvor v odčerpávací vaně, vyp. hadice, sifon/
4/ odp. hadice je zalomená nebo výška připojení je větší než 100cm,
5/ slepený -blokovaný kulový ventil v odč. vaně /vyp. čerpadlo neodvzdušňuje/, 6/ vadný hlad. spínač,
7/ závada izolace topení
8/ hadice hlad. spínače je ucpaná nebo zalomená.
mirosne

#5 Příspěvek od mirosne »

Máš aj ostatné chybové kódy?
Pozdravujem Vás, Miro.
PEtePrgCz

#6 Příspěvek od PEtePrgCz »

mirosne píše:Máš aj ostatné chybové kódy?

bohužel, tohle mě prozradili přímo na technické podpoře AEG :-) ... až jsem se divil!
Nepo

#7 Příspěvek od Nepo »

Tady jsou všechny chybové hlášky.
Přílohy
Chybové kódy Electrolux myčky.pdf
(107.71 KiB) Staženo 5916 x
mirosne

#8 Příspěvek od mirosne »

Ďakujem. :wink:
Pozdravujem Vás, Miro.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“