Alternativní zdroj energie: alternátor dobíjení baterie

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#31 Příspěvek od Crifodo »

Amaroku, asi mluvíme každý o něčem jiném, já v celém vláknu reaguju na snahu jednotlivce použít home made parní motor k zužitkování dřeva, které má uživatel tak jako tak k dosahu. Takže žádný turbíny ani pyrolytické spalování nehodnotím. Celohospodářská hlediska a startování do plného výkonu za 2sec. nechávám pro armádu a záchranné složky. Tady jsem na bastlírně, tak se z toho pohledu dívám na parní motory.
Tráva buď poslouží k výrobě potravin (koza-sýry-jehněčí-králičí atd.) nebo jako živina pro další dřevní hmotu, bez potřeby dovážet fosilní paliva zvenčí, to znali už pastevci v předkřesťanských časech.
Kde není parní stroj nesmysl? třeba tady: http://www.steamboating.de/boats/aaa-radow-abc.html
I když je to spíš hobby než komerční činnost, většinou je to schopné fungovat na materiál, který získáš letmým vyčištěním 1 km břehů. A že to nemá účinnost 95%? no a co?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AmarokCZ »

Já mluvím o to co ty, jenže já jsem dříve naznačil, že než abych vyhodil skoro všechno teplo které vznikne spálením dřeva jen kvůli několika wattům elektřiny, tak radši to dřevo dám do kotle a v zimě se ohřeju s dobrou účinností a levně.
Crifodo píše:Tráva buď poslouží k výrobě potravin (koza-sýry-jehněčí-králičí atd.) nebo jako živina pro další dřevní hmotu, bez potřeby dovážet fosilní paliva zvenčí, to znali už pastevci v předkřesťanských časech.

Tráva k výrobě potravin je diskutabilní věc (obzvlášť ta tráva která vzniká v obcích), využití má jedině v domácích podmínkách a ať už s ní udělám cokoliv nikdy mi to nenahradí fosilní paliva.
To využití u parníku není zrovna nejlepší na druhou stranu palivo (dřevo) je všude.
Crifodo

#33 Příspěvek od Crifodo »

Využití paliva v zimě je OK, taky by se to dalo otočit, když z 100% tepla které mám k dispozici, použiju 20 kW k vytápění domu, nebo 16 kW k vytápění domu a zbytek oklikou přes mechanickou energii k výrobě 1 kW elektřiny, přičemž všechno odpadní teplo stejně zůstane tam co předtím, co je špatně?
A v létě by ti podle tvé logiky mělo krvácet srdce nad každým 8 kW táborákem (a to je spíš málo) k opékání buřtů, nad desetitisícem vater 30.4. když se pálí bordel, protože to správně měli nechat na zimu.
Jestli to využití paliva pro parní čluny není dle tebe OK, zkus to těm tisícům stavitelům říct, že nedělají dobře, třeba čekají až jim někdo poradí jak odpadní dřevo využít líp.
Za frikulímana na čtyřkolkách, za golfistama a chatařema taky běháš, že by energii ropy měli využít líp?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AmarokCZ »

Na tom co píšeš není nic špatně, jen se to dá provozovat pouze v zimě :(
Neříkám, že parní čluny nejsou OK, mě se to jen prostě nelíbí, protože je malá účinnost, dlouhá doba přípravy k chodu atd, na druhou stranu je lepší spálit dřevo v parním stroji než jak někteří **** co to 30.4. spálej jen tak z prdele. Navíc se dá parník použít i tam kde je nafta nedostatková nebo je přebytek odpadní biomasy.
Artaban001

#35 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi mě zaujala možnost konstrukce Stirlingova motoru v domácích podmínkách. Tam není potřeba pára (verze z "přehaněčem" by možná šla vyrobit místo z pístem z nějakou membránou..)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“