Odpuzovač hmyzu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marona

Odpuzovač hmyzu

#1 Příspěvek od marona »

Dobrý den,
narazil jsem na http://danyk.wz.cz/der2.html a sestavil obvod, který funguje, ale neplaší :-) Nejdříve jsem použil nějaký piezoreproduktor z GME, který vydával nějaký zvuk. Usoudil jsem, že tedy obvod funguje. Pak jsem piezák vyměnil za http://www.ges.cz/piezo-12-ges07000026.html. Když piezák přiložík mouše na 2cm, nic se s ní neděje.

Může mi prosím někdo pomoci.
Děkuji
popopepe

#2 Příspěvek od popopepe »

Vyčistit té mouše uši? :-)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AmarokCZ »

To vyčištění uší je asi jediná rozumná věc :)
Z mých zkušeností můžu říct, že moucha se nenechá ničím rušit - nevadí ji ultrazvuk a ani nemá potřebu se přibližovat k UV lampě (ani v noci). U komárů je to trochu jinak, zvuk jim podle mě nevadí ale na UV se naopak lepí.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jeden vědec zkoumal muchy tak, že jim postupně trhal nožičky a vždycky řekl - "mucho, běž! " a mucha šla. Když jí zbývala jen jedna nožička, skákala po jedné. Až po odtržení všech noh najednou nereagovala a nechodila. Inu zapsal si vědec do deníčku : "Po odtržení všech noh mucha přestává slyšet..."

Mimochodem, to je věčný problém na Moravě - moucha tady není ani jedna, ale much je tady hromada... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
popopepe

#5 Příspěvek od popopepe »

Případně by to mohla být moucha cizinka, které nerozumí českému bzukotu :-)
Davidus
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od Davidus »

domnívám se že aby to s tou mouchou něco udělalo, potřeboval bys krapet větší výkon a úzce směrový na mouchu
jopo166

#7 Příspěvek od jopo166 »

tak to je važny problem 8O :lol: :lol:
Vogon

#8 Příspěvek od Vogon »

mouchy jsou v podstatě hluchý. nevnímají zvuk jako takový ale chvění molekul jemnými chloupky na celém povrchu těla.
pokud vzorec aktivovaných chloupků znamená nebezpečí moucha zahájí únikový manévr. pokud vzorec aktivovaných chloupků nemá uložen tak ho většinou ignoruje.
vzpomínám si jak jsem jednou na vojně na cvičení varšavské smlouvy pozoroval hmyz na cílové ploše v bunkru, kde se to hemžilo od štírů až po hovada veliká jako můj palec.
Drobní obratlovci většinou první den reagovali na hluk výbuchů raket a pak to ignorovali. většina hmyzu to ignorovala od samého začátku. pamatuju si jak jsem pozoroval štíra který požíral malou ještěrku. při dopadu rakety měl ten hluk skoro fyzický charakter a ještěrka sebou začala mlátit jak šílená i když byla napůl omámená štířím jedem. se štírem ta strašlivá mrda ani nehnula. kobylky, sarančata a cikády které mají velmi dobrý sluch ignorovali výbuchy od samého začátku.
:-) tolik asi k ultrazvuku. nějak jsem se zakecal a nefunguje mi klávesnice.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“