Universum FT-LCD8145, nejde podsvícení panelu

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Samurai-sword

Universum FT-LCD8145, nejde podsvícení panelu

#1 Příspěvek od Samurai-sword »

Ahoj,
prosím,chci se zeptat jestli se dá opravit tahle telka. Běžela mi asi půl roku bez problémů a teď nejde podsvícení panelu. Teda to je můj čistě laickej názor. Jednou jsem ji prostě zapnul a nesvítila. Ale normálně jede. Funguje regulace hlasitosti,jdou přepínat kanály,jen nesvítí. Po zapnutí se rozsvítí,ale sotva na půl vteřiny. Myslíš,že s tím půjde něco udělat?

Děkuju Jarda.
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Určitě opravitelná je. Závada je obvyklá, bohužel pro někoho bez znalostí těžko řešitelná. A vzhledem k tomu, že asi vůbec nemáš zdání jak to funguje, doporučuji obrátit se s důvěrou na TV servis ve tvém okolí.

Příspěvek jsem oddělil, založil nové vlákno a přejmenoval. Killroy
Samurai-sword

#3 Příspěvek od Samurai-sword »

Děkuju za odpověď...

Nemyslel jsem,že bych se na to "mrknul" sám...:-) ale mezi lidma panuje názor,že tyhle dnešní TV se neopravují,že se to vyhazuje a tady na fóru vidím,že je spousta šikovnejch lidí a odborníků,který by si s tím pinkli...

Tady v okolí (Kutná Hora) jsem se bohužel zatím setkal jen těmi prvními.
Takže už vím,že to nejspíš půjde a začnu hledat...

Díky moc Jarda.
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Vyhodiť to môžeš hocikedy. Skús sa s niekým dohodnúť, trebárs i tu na fóru. Výjde Ťa to lacnejšie ako nová TV (snáď).
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

kozoka

#6 Příspěvek od kozoka »

To vypadá na Invertor,, počitej opravu kolem 3 tis možná vic!

Vynatek ze stránek toho servisu :-D

Ceny oprav jsou individuální dle konstrukce přístroje a typu závady... Nebo rozsahu montáže.
Účtování oprav se provadí dle jednotlivých obvodů přístroje nikoli za čas.
Starší typy televizorů lze opravit cca 1 až 2 tis.
Novější LCD nebo PDP musí zákazník počítat s nasobně vetší částkou...
bohužel tyto přístroje jsou technologicky mnohem náročnejší a výrobce převážně s opravou nepočítá.
Pro ty kteří váhají nad opravou , cena opravy je úměrná pořizovací ceně přístroje ( tedy technickému řešení přístroje )
Tedy pouze statistika cena opravy mezi 10 až 30% původní ceny je ještě rentabilní
v případě pouze zjištování závady do 10%
Ceny montáží pouze statisticky :
Anény pro dvb-t nebo sat 2 - 5 tis u malého domovního rozvodů (2 koncových míst) dle složitosti a rosahu prací.
Společné rozvody jsou obdobou částka násobná dle počtu uživatelů.

Co opravu prodraží či zcela vyloučí je :
Amaterské opravy přístroje doma a nebo u firmy která nemá zkušenosti a odpovídající vybavení....
( to že dotyčný opravoval staré " Colorky" neznamená že váš LCD panel přežije opravu podobným způsobem )
To samé lze říci o anténích rozvodech ... dvb-t signál má zcela jiné vlasnosti a bez odpovídající techniky nelze spolehlivě realizovat.
A za třetí... odpojovat přístroje při bouřce... byť nepřímý úder blesku spolehlivě novou elektroniku zničí.
Ceny kolem realizace internet sítí a web aplikací jsou stanovovány dohodou dle rosahu a délky spolupráce.
při dlouhodobé spolupráci je cena zvýhodněna,
Individuální práce u zákazníka nebo mimo běžnou pracovní dobu je možná za příplatek.

Tedy na závěr...
Naše služby se snažíme poskytovat s důrazem především na kvalitu a spolehlivost..
Základní ceník tedy : 300 , 600 , 900 kč /hod (účtována první celá hodina dále po 30min )
cena cestovného 10kč/km + ztrát. čas.
U oprav je účtovano čas dle jednotlivých obvodů přístroje , u ostatních prací pouze aktuální čas, nikoli kompletní časové náklady na přípravu zakázky.

jako tohle jestli někdo přečte, tak tam v životě nikdo nic nedá opravit !!!!
Samurai-sword

#7 Příspěvek od Samurai-sword »

Kluci díky za rady... Nakonec jsem to dal jednomu opraváři tady u nás v Kutný Hoře, tak uvidíme.
...hele ten servis v tom Kolíně je hustej co? Musel jsem se v tom nejdřív trochu zorientovat...docela zmatený...

Díky Jarda.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“