Televizor Funai 2000T MK5

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrkovac

Televizor Funai 2000T MK5

#1 Příspěvek od petrkovac »

Zdravim potreboval bych poradit u tv FUNAI 2000T MK5 mi preskakuje obraz vertikalně - rozdílně na každém programu. Prosím o trochu laicský popis - dík Petr
George11

#2 Příspěvek od George11 »

Vzhledem k tomu, že vyžaduješ laický popis, předpokládám , že nejsi servisák.Pakliže, to tak je, zklamu tě, protože chyba je vevnitř.Odnes to do servisu.Pokud si troufáš, chyba je konkrétně v separátoru.Je sice integrován v TA čku(to je ten velký chrobák uprostřed), ale dostává špatný videosignál na vstupu, takže není schopen pořádně zasynchronizovat obraz.Tato závada se pak projevuje v závislosti na kvalitě sygnálu , nebo určité scény.(čím víc bílé tím víc poskakuje)Chyba bývá většinou v oddělovacím elytu, myslím 1uF.Dávám tam menší cca 100nF.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mourek »

Než to poneseš do servisu, tak to zkus na nějaké jiné anténě, popř jinou televizi na své anténě. Někdy to dělá zesilovač nebo zdroj k zesilovači. Pokud ti třeba přejíždí shora dolu nebo obráceně tmavší pruh, muže to být zdroj zesilovače.
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

Na modulu TXT vazební elko 50M stačí vyměnit za 100M,známá to závada.G.
petrkovac

dotaz

#5 Příspěvek od petrkovac »

a které to je to vazební ELKO - dá se něják poznat??
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Dá, ale ty to nepoznáš, jak vidím. Stejných a podobných jsou uvnitř desítky. Bohužel nemáme zlatou mušku, aby ti pošeptala "Jiříku, tohle je pravá Zlatovláska..."
Fakt, nepřemýšlej o blbostech a dones to někomu, kdo ví, čemu se zkráceně říká elko, a taky ví, kam sáhnout.
192.101.64.254

#7 Příspěvek od 192.101.64.254 »

Hill píše:Dá, ale ty to nepoznáš, jak vidím. Stejných a podobných jsou uvnitř desítky. Bohužel nemáme zlatou mušku, aby ti pošeptala "Jiříku, tohle je pravá Zlatovláska..."
Fakt, nepřemýšlej o blbostech a dones to někomu, kdo ví, čemu se zkráceně říká elko, a taky ví, kam sáhnout.

Elko je elektrolyt to vím a fakt se mi nechce odnášet televizi kvůli jednomu kondíku - pokud mi někdo chce poradit a pošle mi e-mail mám tu desku nafocenou
Zatím dík, nerad něco vzdávám .... :D
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

To jako myslíš,že émil na adresu ANONYMNÍ PETR někam dojde.Proč se všici stydí za svoje jméno ??? G.
Petrkovac

souhlas

#9 Příspěvek od Petrkovac »

Anonym píše:To jako myslíš,že émil na adresu ANONYMNÍ PETR někam dojde.Proč se všici stydí za svoje jméno ??? G.
petrkovac

Re: souhlas

#10 Příspěvek od petrkovac »

Petrkovac píše:
Anonym píše:To jako myslíš,že émil na adresu ANONYMNÍ PETR někam dojde.Proč se všici stydí za svoje jméno ??? G.

Rady bych rád přivítal na e-mailu: petrkovac@seznam.cz
Tady jsem se už registroval 2x ale pak když se chci přihlásit , tak mi to napíše, že došlo k chybě - proto ten anonym...
Ahoj a dík předem
Petr
petrkovac

Televizor Funai

#11 Příspěvek od petrkovac »

Díky Frenkymu televize šlape jak hodinky ( dobré rady nad zlato !!)
Ahoj a díky za příspěvky
Petr
M!KE

OVLADAC

#12 Příspěvek od M!KE »

Zdárek lidičky... Cool nemate nekdo navic dalkovy ovladac k te telce FUNAI typ 2000T MK5 ?? Wink nebo nevite nekde o nekom kdo by ho mel,nebo kde nanej sehnat ovladac?? Smile Smile dikec moc....dyztak napiste na mike1mail@volny.cz
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“