Na priebehoch vidno, pokiaľ to nezhorí, že aj pri veľkom odbere mikrovlnky, vyše 1000W, sú priebehy pekné a symetrické, na stopro nebude problém vo veľkosti kondíku toho plávajúceho zdroja, teraz tam mám 2uF, predtým bolo aj 22uF, žiadna zmena...práve preto si s tým neviem dať už rady - menil som veľkosť toho kondíku, veľkosti odporov v gateoch, dal paralelne k trandom transily, na výstup tlmivku, potom termistor, zo zúfalstva menil integráče budičov za iné - nič z toho nemalo badateľný vplyv na životnosť tých trandov

Ak to pri zapnutí nezhorelo, tak bolo jedno, či je medzi pulzami nula, alebo rozopnutý most a napätie ponechané na záťaž - proste to už dalej fungovalo, nezhorelo to...preto by som nejaké javy počas behu spotrebiča najskôr vylúčil, chcelo by to sústrediť sa iba na ten moment zapnutia, ako spomenul ZdenekHQ, ale ako na to ísť bez patričného vybavenia

Aj som nahrával obrazovku oscíku počas zapnutí, ale nič tam nie je vidieť, je to moc rýchly dej, priebeh sa v momente zapnutia zmení na osekané pulzy v jednej polvlne, pretože opačná vetva mostu to už má dávno za sebou

Ešte ma napadlo, že ak v nule zostanú spodky zopnuté, tak sa automaticky neumožní celej naindukovanej špičke odovzdať prúd do kondíkov zdroja, pretože po krátkom deadtime, niekoľko sto ns, oba spodné trandy záťaž vlastne skratujú, a teda pohltia veľkú časť špičky, ktorá sa ešte nestihla vybiť - to bolo práve dosť citeľné pri použití tých pôvodných budičov - spodné trandy boli o dosť teplejšie ako vrchné, pri odbere aspoň 1kW boli všetky horúce...No pri použití tých druhých budičov, kde v nule most ostane komplet rozopnutý a špičky odvedú antiparalelné diódy, tie tranzistory boli citeľne chladnejšie, pri rovnakom výkone - ako vrchné, tak aj spodné...ešte vyskúšam poslednú možnosť, IRS21094, ten funguje podobne ako tie 2111 a 2184, ovláda sa jediným vstupom, ale umožňuje nastaviť deadtime až 5us, dúfam že to dosť odľahčí tie trandy, ale zároveň aj nulu vytvorí nasilu zopnutím spodkov...no už teraz som si takmer istý, že s tým horením to aj tak nijako nepomôže

Ktovie kde ten prašivý pes môže byť zakopaný