pobláznené Video Panasonic NV-SJ422EE

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jgulka

pobláznené Video Panasonic NV-SJ422EE

#1 Příspěvek od jgulka »

Zdravim. Video bolo mŕtve. Po prespájkovaní spojov na STRG6352 v zdroji display nabehol , ale tým sa začala séria podivných udalostí.
Obsluha aj chod motora sa dá popísať ako náhodné chovanie. Jedine funkčné tlačidlo bolo Power ( chod / čas ) , tlačítka na ovládanie funkčné , ale mechanika robila čosi iné. Stalo sa aj to že video nabehlo a poslúchalo a bolo ovládateľné ( ale len po vypnutie ).

Nemám schému zdrojovej častí , ak sa dá pomôžte. Vymenil som STRG ale výsledok bol nezmenený.

Dopracoval som aj k schéme na podobný model ( tu na fóre ) , ale tá je len orientačná.

Chcem začať merania za trafom , niečo tam bude kolísať.

Ešte raz vopred ďakujem za rady.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Mohl by to dělat "mode přepínač",je to moje první myšlenka která mě napadla.Zkus jej rozebrat,vyčistit,popřípadě malinko napružit kontakty.Před složením jemně natřít jemnou vazelínou popřípadě silikonovým olejem a odzkoušet.
P.S.S tím mazáním tu na fóru už byla diskuze,zkus pohledat.
juca

#3 Příspěvek od juca »

Skus ho zadeklovat a tak skusat.
juca
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Jj,juca má pravdu,pokuď máš video odkrytováno,tak jej přikryj něčím neprůsvitným ať světlo neovlivňuje optočleny.Je to jedna z možných příčin.
jgulka

#5 Příspěvek od jgulka »

díky za rady ... ok , s tým zakrytovaním - na tom niečo bude , ( mechanika je ešte prekrytá s polovice plechom ) , každopádne pri testoch nebolo ani zakrytované , dokonca som ignoroval aj plech nad mechanikou.

ale dostal som sa aj do stavu , že nezakrytované video zobralo kazetu , a zakrytované ju hneď po vložení vyhodilo.

dokonca v noci som dokázal normálne prehrať skoro dva filmy

to ( čistenie mode prepínača ) skúsim vyhľadať na fóre , no vôbec sa nechytám kde to je , tak idem na to , díky.
BIPOLAR

#6 Příspěvek od BIPOLAR »

Na vyčištění mode přepínače mi vždy stačil kvalitní sprej na kontakty, pokud nebyl mechanicky poškozený. :wink:
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

V tom mode přepínači se někdy vytvoří vodivé cestičky mezi kontakty otěrem z těch kontaktů,nebo se zoxidují.Tak je nejlepší ten mode přepínač rozebrat,vyčistit,mírně napružit kontakty,ošetřit proti oxidaci a namastit a nakonec poskládat.
Hledej něco takového: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=770& ... icle=34385
Nebo: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=770& ... icle=16771
Toto: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=770& ... ticle=7109
Zde: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=770& ... icle=33622
To jsou všechno mode select switch přepínače do Panasoniců.
jgulka

#8 Příspěvek od jgulka »

ako hľadám , tak hľadám , ale bez úspechu , pomôžte , rad by som začal vyčistením "prepínača" ... vďaka
Přílohy
Panasonic2.jpg
(298.68 KiB) Staženo 127 x
Panasonic1.jpg
(287.49 KiB) Staženo 144 x
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

Tuším,že by měl být(na tom 1.obrázku)v blízkosti nebo pod "labyrintovým kolem"vpravo nahoře jak je motorek.Nevím zda u panasonicu nebo u jiných značek bývaly také podlouhlé mode přepínače.
jgulka

#10 Příspěvek od jgulka »

snáď som dobre pochopil , mode switch bude niečo čo má minimálne vyvedené 4 kontakty. Tu mám dva páskové vodiče , vlastne ďaľší páskový vodič je aj vedený z hlavy na plošák ( je krátky a mechanicky spevnený ) , priamo na plošák ( cez kolíky ) je vyvedené napájanie motora ( posunu kazety ) , mazacia hlava (dúfam) a riadenie motora posuvu pásky.

ak nie opravte ma.

Motor so šnekom cez dvojicu dvojkoliečok otáča labyrint , je aj s koliečkami v plastovom polopuzdre. Oska labyrintu je priamo na chassi mechaniky.

zatiaľ vďaka za rady , zajtra pokračujem.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

A ta oska nahodou nezapada pri zlozeni videa do niecoho na zakladnej doske?
jgulka

#12 Příspěvek od jgulka »

uff , oska je dlhšia ( asi 2 cm ) a má pliecko ... a mode sw. je na plošáku , tak sa našiel a práve som s ním aj pootočil :-( ...
jgulka

#13 Příspěvek od jgulka »

tak zatiaľ bez som obrazu aj zvuku ( respe. beží pri play na čiernom pozadí odpočítavanie od 4:00 do vypnutia , na displayi sa javí všetko správne ) - VCR je pripojený cez scard , teraz
pripojenie a nastavenie skusím prebrať s majiteľom videa , ja môžem len dúfať , že je to nastavením. DO je tiež univerzálne od panasonicu.
Ináč vďaka za rady , ešte napíšem ako to dopadlo.
jgulka

#14 Příspěvek od jgulka »

zdravím Vás ,

s opravou som moc nepohol , ale mám nové informácie o probléme.

1. čas 04:00 a odpočítavanie do 0:00 , je to funkcia TV ( keď nemá signál )

2. VCR som skúsil pripojiť na rôzne TV s rozličnými scart-kami , skúšal som

aj anténnym vstupom , vždy s rovnakým výsledkom.

3. s novými batériami v DO bola aj obsluha cez DO vyriešená.

4. VCR sa pokazilo , pri pílení dreva , došlo k vyhodeniu ističov , určite bolo pripojené na sieť ( neviem v akom režime )

Výsledok je : display , obsluha , zvuk sú v poriadku , obraz nie je ( je zrnenie ) , ale menu sa zobrazí !

Video nemá spustenie testovacieho signálu , mierne nastavenie snímacej hlavy bez účinku , schému mám len zo zdroja podobného VCR rovnakej značky ( ale tá mi asi nepomôže , tam je to hodne husté ) , skôr dobrá rada . resp. usmernenie.

Vďaka
jgulka

#15 Příspěvek od jgulka »

ešte doplním , v menu nemám sprístupnené Ladení , .... Nastavení času nahravani sa po zadaní hodín sprístupní.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “