winampis111 píše: takže se op nedají tím pádem použít na menší napětí?
Né op, ale ten op co tam máš, jsou operáky s offsetem v řádu uV. Navíc se u některých ten offset dá nulovat.
Moderátor: Moderátoři
winampis111 píše:k tomu ofsetu, tzn že když mám ted ofset okolo 5mV a přitom má ten můj šváb ifset řádově uV tak je stále něco špatně? Jak ho tedy vyladit?
winampis111 píše:mimochodem zajímavá informace... jak dojdu k tomuhle výsledku? omlouvám se ale hold mám ještě hodně mezer v spojitostech abych si to nějak vypočítal... jak to z těch 4Mhz odvodím?
no to právě zatím sám nevým jelikož nevým co dokážu vytvořit takže vlasntě pevný není ani jeden s těch parametrů, vlastně se budou parametry lišit podle toho, jak to půjde..popopepe píše:Moc otázek, já to zkrátím - LF347 je prostě obyčejný OZ, pro tebe nepoužitelný. Najdi s jeho datasheet, jukni na offset a uvidíš těch 5mV.
Problém je, že se ten offset pochopitelně přenáší na výstup, a to tak velký, kolikrát budeš zesilovat ten vstupní signál. Takže pokud například zesílíš tímto OZ vstupní signál 20x, tak na výstupu se bude lišit až o 20*5mV.
Zkus trošku lépe definovat, co to tvoje zařízení má dělat (max. kmitočet, velikost vstupního napětí) a třeba ti někdo poradí, jaký typ OZ použít.
winampis111 píše:takže vlastně 13/6=2,17 takže 1us/2,17 je 0,46uS a pak t1/0,46uS je 21 xxxMhz je to dobře?
winampis111 píše:no to právě zatím sám nevým jelikož nevým co dokážu vytvořit takže vlasntě pevný není ani jeden s těch parametrů, vlastně se budou parametry lišit podle toho, jak to půjde..popopepe píše:Moc otázek, já to zkrátím - LF347 je prostě obyčejný OZ, pro tebe nepoužitelný. Najdi s jeho datasheet, jukni na offset a uvidíš těch 5mV.
Problém je, že se ten offset pochopitelně přenáší na výstup, a to tak velký, kolikrát budeš zesilovat ten vstupní signál. Takže pokud například zesílíš tímto OZ vstupní signál 20x, tak na výstupu se bude lišit až o 20*5mV.
Zkus trošku lépe definovat, co to tvoje zařízení má dělat (max. kmitočet, velikost vstupního napětí) a třeba ti někdo poradí, jaký typ OZ použít.