Zdravim
po delší době jsem se ponořil do opravy systematicky,musím říct že změna přístupu prospěla-objevil jsem že vůbec neběží zdroj
jeho řídící obvod je ice2sa01,dlouho jsem nemohl přijít na příčinu,na výstupu nebylo žádné napětí pro MOSFET (přitom musí být stále ,protože obvod se nikdy nevypíná ),soft start kondenzátor se nenabíjel ,jediná známka života bylo napájení IO (něco na principu nábojový pumpy nebo co) ,cyklovalo od 9-13V což je podle datašitu v mezích.
Ale výměna přeci jen pomohla.
Pak jsem vyměnil Q5 a Q4 (NPN a PNP) slouží jako posílení signálu SLP z desky procesoru,vedou signál do nějakého komparátoru LM358 (vytváří signál DIM) a zajišťují aktivaci+napájení obvodu invertoru OZ960S.
Po těchto opravách jde monitor zapnou,tzn rozsvítí se modra led,ale nejde podsvícení,ani na chvilku.
Oz960 se vypne,tzn, všechny napští spadnou na 0,soft start,reference,napětí na časovacím RC členu,proudová detekce,napětová detekce.
Akorát na výstupech pro N-fety je 4,8 V a P-fety 9,46V (ale to se nedostane na gejty,je tam kondik a za nim nic není)
Přeměřil jsem mosfety 2x APM 9932C (oba v pořádku) ,trafa (sekundár 1,2Kohm ,primár cca 0,8ohm) ,obvody snímání napětí a proudu z VN části,ale nic jsem nenašel.
Myslím že je v háji samotný Io ,jelikož byly sfajklí tranzistory,viz výše Q4,Q5.
Je to podobný problém jako měla Andrea
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=34375&highlight=oz960s
je to zdroj FEElux 041020DR
Ps:kondiky a APMka už přede mnou někdo měnil ,ale Q4,Q5 si asi nešim nebo co.