Vypnuti TV + STB v urcitou dobu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kevin_mitnick

#16 Příspěvek od kevin_mitnick »

casovou zakladnu bych vybral z nejakych starych digitalek, maleho budiku, nebo neceho obdobneho za par korun od Cinana. Nastavit budik treba na pulnoc a misto piezzoelementu zapojit tranzistor spinajici LEDku v optoclenu
Vogon

#17 Příspěvek od Vogon »

Jenže to nebude fungovat. Selže lidský faktor.
Naši staříci taky furt hnípou u bedny a fígl s druhým DO mě napadl jako první. Jenže jak se TV vypnula, stařík se okamžitě vzbudil, prohlásil já nespím, bednu si zapnul svým dálkáčem a spokojeně hnípal dál.
Musel jsem nakonec kuchnout modul hodin a nainstalovat ho přímo do televize. To už je na ně moc složitý a tak to nedokážou sabotovat ale pokaždý musím poslouchat pindy o tom, jak se chtěli dívat na něco a nešla jim bedna. Na argument: Tak si to nahraj a pusť zítra neslyší, bo trpí prediktivní selektivitou vnímání informací.
Standa99

#18 Příspěvek od Standa99 »

To Vogon:
To by u nas nemelo hrozit, protoze kdyz si jdu v noci ulevit nebo napit a TV vypnu, tak uz ji zpatky nezapinaji.

To kevin_mitnick:
Jo, tohle by slo. Anebo rovnou kuchnu modul z te programovatelne zasuvky. Stala 170,- a ma 8 programu ON/OFF. To muzu kazdou hodinu poslat minutovy vypinaci signal.

EDIT: A zminovany ovladac z Lidlu ma moznost makra, takze urcite pujde vypnout TV i STB. Nebo bude mit mozna funkci "vypnout vse".

EDIT2: Tak podle tohoto PDF http://www.mysilvercrest.de/foto/suppor ... 4_LB4b.pdf by mel ten ovladac umet i funkci casovace (TV Sleep) a pujde tam nastavit i cas zapnuti teto funkce (Timer X).
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

U mne stejné , ale zapnout ji nejde z toho důvodu , že by musela vylézt z pelechu . Jinak bedna běží když ne 24 , tak 23hod/denně stopro . Jedna v ložnici , jedna v kuchyni , takže často obě dohromady a to ještě máti špatně slyší , tak mi někdy nezbyde , když tam přespávám , že musím vstát já a jít ten krám vycuknout .
Standa99

#20 Příspěvek od Standa99 »

Dnes jsem byl v Lidlu a nemeli ho tam. Nemate nekdo tip, jestli ho nemaji nahodou jinde?
kejki

#21 Příspěvek od kejki »

Standa99

#22 Příspěvek od Standa99 »

V [Univerz.D.O.] ho nemaji. Me spise jde o to, ze stejny typ muze byt prodavan pod ruznymi znackami (Emgeton, Sencor apod.). Za ty penize jde o slusne vybaveny ovladac, ktery je velmi obliben. Tim padem by ho nekdo mohl videt prodavat i jinde, nez jen v Lidlu.

Tenhle http://ovladace.net/detail/univerzalni- ... y-ovladac/ je podobny, ale neni to ono. Tento http://ovladace.net/detail/emgeton-c3-p ... ni-povelu/ tez vypada dobre, jenze nema funkci Timer a za ty penize to je skoda, aby to lezelo jenom na skrini.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“