Sháním schéma OTF 65B650

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

Sháním schéma OTF 65B650

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím spolubesedníky . Bude někdo tak dobrá duše a popostrčí mne ke správnému místu , kde by se dalo nalézt asischema , protože jsem opět nenašel označení chassis . Děkuji
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

OTF 65B650
Jak OTF, tak OVP šasi nijak extra neoznačuje - je dáno přímo modelem (či modelovou řadou) tvp :cry:

Jenom mně zaráží, že zřejmě sháníš schéma na neexistující model (páč žádný model nezačíná 65..., nýbrž 63... - tj. 63cm = 25") 8O :cry:
Avšak ani na model 63B650 (pokud existuje) nebyla samostatná doku vydána.
Tady: http://www.opravyelektroniky.sk/schemy/ ... TESLA.html - si stáhni SI: 13,16,19 a 20 - některý z nich by mohl na tvůj model "pasovat" - :nevim:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Tak se mi ta hračka po blesku objevila doma . Ó velký :taunte: nakonec jde o typ 55b506 . Chtěl jsem mít podklady dopředu a takto to dopadlo . Děkuji .
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

55b506 8O :cry:
Tak na těch výše uvedených stránkách máš k tomu nejen sch., ale celý servismanuál (SI13) :wink:
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím kokune , dostal jsem to s tím , že blesk . V každém případě je u scartu prohořený plošňák-kostra do 30V pro tuner . Obvod tuneru a mezifrekvence se všemi filtry přejela domácí pájecí vlna . No dodal mi s tím druhé šasí a tam pro změnu pracovala pájecí vlna na obvodu zpracování obrazu , to by mne tak nevzalo , ale na výstupu pomocného zdroje je za stabikem 10V . Byl bys taký partizán a do toho se pustil ? Tohle skrečuju .
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Zdarec.
Tak oprava TVP "po blesku" je vždycky sázka do loterie - nikdy dopředu nevíš, co tě čeká.
Někdy to nebývá až tak hrozné, jindy tě čeká výměna půlky TVP 8O
Záleží na tobě, nakolik si troufáš - pokud máš ale k dispozici druhé šásko (a přiměřené znalosti), asi bych se (být tebou) do opravy pustil.
Ale předem počítej s tím, že z toho asi "velký výdělek" nebude :cry:
Rozhodně na tom strávíš dost času, ale pokud ho máš (a majitel na tebe netlačí) pusť se do toho - konečně, kompl. doku máš k dispozici (a kopu ND taky).
Mockrát jsem tento model neopravoval - a po blesku teprve ne.
Začni od těch zdrojů (ten pomocný by neměl být žádný problém), pokračuj "oživením" hl. zdroje, .......
Pokud si ale na to netroufáš, majitel ti to zazlívat nemůže (nejeden servisák by od toho dával ruce pryč - rozhodně "prodělečný kšeft" :cry: ) - nadávat ale, ať nadává především sobě, když za bouřky telku neodpojí od ant. a sítě :wink:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od BOBOBO »

No mně jde hlavně o to , že procák těch 10V nejspíš nevydržel , nebo máš jiné zkušenosti ? Ten měnit prostě nehodlám .
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Tak přímo tohoto bych se nebál - i když je pravděpodobné, že to přepětí nepřežil (a nepřežilo to jistě i hodně dalších IO - hl. CMOS), tak bych ho měl vyměněný za cca 10min. (s odsávací "pistolí") - a měl by jsi mít náhradní (píšeš, že máš náhr. šasi).

Dokumentaci už máš - tak si nechej vlákno přemístit do sekce TV :wink:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Víš , já to opravdu dělám pro zábavu a mám i jiné aktivity . Sestavovat nové televize z nejistých dílů nebudu , díky . Končím to , neumím opravit název vlákna na ukončeno .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“