Stránkovací súbor a jeho umiestnenie

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Ja to riesim stratovou kompresiou (zabudanim).
jandu

#17 Příspěvek od jandu »

hafca píše:Na jednom fyzickém disku to nemá žádný význam. Je to úplně jedno. Aby to fungovalo, musí to být další fyzický disk. A úplně nejlepší je pevná velikost stránkovacího souboru, který je založený jako první na prázdném disku, pak je to nejrychlejší.
Zlepšení dosáhneš i tím, že se vykašleš na Adobe Acrobat a použiješ jiný prohlížeč. Už od verzí 8 a možná ještě dřív je to rozlezlý žrout paměti a výkonu procesoru. Zkus třeba Foxit Reader nebo jiný zadarmo , nedávno se to tady probíralo.

Je to presne ten prípad. Používam Adobe Acrobat 8 a pri väčšom súbore to šlo pomali. Stránkovanie som dal na druhý fiz.disk, rýchlosť sa zlepšila.

No a čo sa týka iného programu - mám veľa technickej literatúry vo formáte PDF, a občas tiež vytváram, resp. zlučujem PDF stránky.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

Já mám v PDF taky hromady věcí. Používám ale ten Foxit. Zabere si asi 13MB paměti a procesor o něm neví, na rozdíl od Adobe. Na "výrobu" PDF používám Bullzip PDF Printer. Jed taky zadarmo a taky funguje bez problémů.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od AmarokCZ »

Andrea píše:2GB a ještě nedošla :)

Tak to máš dobrý, já mám 1GB RAM a se swapem se dostávám až k několika GB a to dle mého názoru nepoužívám žádný neobvyklý software (tzn. editace videa ani hry ne).
Ještě jedna věc by mě zajímala - jak zjistit kolik má nějaký proces odloženo na disku?
p32

#20 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:Uz par rokov nastastie Windows nemam - ale pamatam si, ze s tym nejake problemy boli, tak som to musel zasa zapnut.

Nikdy s tím nebyly problémy. Problémy byly vždy mezi židlí a monitorem.
Např. máš swap soubor na disku, instaluješ fotošop s potvrzením odkládání na disku a později zrušíš swap s odkládáním na disku a dáš ho jen do paměti. Při dalším spuštění fotošopu se ten diví, kde má odkládací soubor a uživatel tvrdí, že je to swapování v paměti špatné a vrátí ho na disk místo aby opravil nastavení fotošopu. Atd. atd.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Photoshop som nikdy nepouzival...
kvazar73

#22 Příspěvek od kvazar73 »

to AmarokCZ: dá sa to zistiť cez Task Manager a ak mám správne info, ten stĺpec sa volá VM Size ..
jandu

#23 Příspěvek od jandu »

kvazar73 píše:to AmarokCZ: dá sa to zistiť cez Task Manager a ak mám správne info, ten stĺpec sa volá VM Size ..

To je ctrl-alt-del: "Správca úloh systému." Je treba vybrať roletu "Zobrazit" a potom dole "Vybrať stľpce" Je tam toho na sledovanie dosť.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AmarokCZ »

Který sloupec to dle vás je?
Přílohy
TM.gif
Vybrat sloupce...
(9.44 KiB) Staženo 95 x
Andrea

#25 Příspěvek od Andrea »

Velikost virtuální paměti
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od AmarokCZ »

To podle mě ne, protože na starým PC mám swap vypnutej a velikost virtuální paměti není nulová...
p32

#27 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:Photoshop som nikdy nepouzival...

To byl příklad :wink:
keemo

#28 Příspěvek od keemo »

Nezobrazuje ten stlpec nahodou velkost dat,ktore by boli ulozene do strankoveho suboru?(za predpokladu ze je povoleny-inak musia zaberat miesto v operacnej pamati?)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“