Aký Notebook kúpiť

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jancis1

Aký Notebook kúpiť

#1 Příspěvek od Jancis1 »

Prosím Vás o radu, jedna známa si chce kúpiť notebook a chce poradiť ktorý z týchto troch je dobré kúpiť Compaq Q615/HP6730 Compaq 610/HP550 a Compaq Presario CQ61-310/440. Neviem či to označenie stačí, nevedela či tam je aj win, alebo nie, tak mi to nadiktovala či napr. sa dá výčítať z tohto označenia typ procesora, konfigurácia..., ale ak aj nie, tak viem že niektorý tu majú bohaté skúsenosti ktorým notebookom sa treba vyhnúť z dôvodu prehrievania, kazivosti a pod. Chce to na internet,filmy, nepotrebuje nejaký extra výkon. Ten posledný je asi za 400€ a nejak mi nesedí to označenie, lebo buď nájdem 310 alebo 440.
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Možná si teď naseru na hlavu. Ale asi bych v té cenové relaci (kde jde v podstatě jen o vzhled a sympatie) koupil nějaký Acer. Mám pocit že na rozdíl od ostatních se zlepšil i co se servisu týče. Hlavně ať to má intel CPU
Internet - metla lidstva
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Tak 615 bude to samé, co 610. CPU u 615 bude AMD, u 610 bude Intel.
Měl jsem v rukách na komplet předělání tu 610 i Presario. Doporučil bych spíše tu 610. Je rozdělávací, což znamená, že se dostaneš k harddisku, paměti atd. Pro všechny jsou ovládače pro XP u výrobce a všechny jdou koupit bez OS, takže si tam můžeš sám instalovat, co chceš. Na všechny jdou jak XP, tak W7.
Jancis1

#4 Příspěvek od Jancis1 »

Dík za odpovede, aj mne je sympatická značka Acer, v práci máme už asi šiestym rokom Acer Aspire 3000 skoro denne v prevádzke a beží stále, až na akumulátor čo sa musel kúpiť druhý. Ona má ale na výber len z týchto troch, tak preto sa pýtam. Ešte neviem aké majú grafiky, ale keby náhodou má jeden grafiku ATI napr. HD4200 a druhý Geforce 8200, tak ktorý radšej brať z hladiska prehrievania a životnosti nie sú lepšie ATI grafiky?
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Najlepsie je mat aj grafiku Intel. Ak nie je Intel, tak ATI. nVidiu nikdy.
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

To máš model od motelu. Obecně se méně kazily Ati.
Internet - metla lidstva
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Tak grafiku Intel jsem ještě neviděl pokaženou a ani o tom neslyšel. Grafiku nVidiu bych nedoporučoval nikdy, vždy jsou nějaké problémy - dříve nebo později.
MaTTo

#8 Příspěvek od MaTTo »

Grafiku Intel som uz pokazenu videl ale tak zase treba povedat ze kazi sa vsetko len pri niecom je to tak mizive mnozstvo poruch ze o tom nikdo nema potrebu rozpravat kdezto pri nVidii clovek nikdy nevie na com je a ostava mu len modlit sa aby to odislo pred 24tym mesiacom od kupy :wink:

Ale teda chcel som doplnit ze ked Intel CPU tak rozhodne nie nVidia chipset ! Jednoznacne kombinaciu intel cpu, intel chipset, intel vga a intel alebo atheros wlan a nebude problem s nicim ani so ziadnym OS nebude problem ho rozbehat na tom notese .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“