Universum FT7128A, chassis Finlux 5100 - zúžený obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
krokodill

Universum FT7128A, chassis Finlux 5100 - zúžený obraz

#1 Příspěvek od krokodill »

Ahojte, měl bych jeden problémek :cry: Na televizoru Universum FT7128A mi po zapnutí naskočí zúžený obraz po stranách (cca 10 cm na každé straně) Za delší dobu, řádově i hodiny, naskočí opět normálně 8O Nemá někdo potucha, která součástka by to mohla být? Nejhorší je, že nemám schema.... :wand:
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Elektrolyty,toto vlákno by som nezaradil do profi sekcie,lebo budeš zdrbaný.

Přesunuto, název vlákna upraven. Pokračujte zde, děkuji. Killroy
mirosne

#3 Příspěvek od mirosne »

cabernet

#4 Příspěvek od cabernet »

Chces hotovu vec. To sa tu nerobi. Daj to niekomu opravit. Maj nejaky poriadok pri praci a nechod na to od konca, ale postupne.
Poradim Ti: Zisti najskor cislo chassis, potom schemu, dalej nieco zmeraj a potom sa spytaj...
krokodill

#5 Příspěvek od krokodill »

To cabernet: neblázni, dát to někomu opravovat :wink: To zmáknu sám... Je mi jasné, že to bude nějakej condík kolem podušky nebo ve zdrojové části, ale bez šémy jsem měl na mysli, že někdo třeba napíše - hele voe, mrkni na ten a ten kondík. Jelikož ale mirosne dal rovnou schéma, tak to je brnkajda :mrgreen:
To mirosne: moc díky za to šémátko :prst: Mě se totiž podařilo na netu sehnat a stáhnou jen pasquil :lol: , který měl do schéma hóóódně daleko...
To Killroy, také díky za přesunutí a úpravu :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od otakarv »

krokodill píše:... Jelikož ale mirosne dal rovnou schéma, tak to je brnkajda :mrgreen: ...

Hele,voe,už to máš spravený? :D
krokodill

#7 Příspěvek od krokodill »

Jo, vcera vecer jsem se k tomu dostal. Jak jsem predpokladal, bzlo to v podusce / u kondiku a trandaku bylo 5 studentu :evil: Za pul hodky byla telka spravena... A musel tam byt jeden student asi od yacatku, bo mi neprepinal nikdy format obrazu. Nyni v poho prepne na 16:9 a zpet. Toto byla nyni stejne jenom z nouze ctnost, brzy musim koupit novou, kdyz uz pouzivam satelitni prijimac AzBox HD, ale momentalne na ni neni :?

p.s. nepisu s diakritikou, bo mam tady v praci pocitac s Angl. klavesnici, takze se omlouvam :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Tak abych se přiznal,před tím,než jsem poslal zde svůj příspěvek jsem měl napsaný jiný,ale ten za nic na světě ten den nešel odeslat,tak jsem to zbalil.Psal jsem v něm,že tam můžou být studenti,což se potvrdilo.Jen v prvním příspěvku jsi napsal:
Na televizoru Universum FT7128A mi po zapnutí naskočí zúžený obraz po stranách (cca 10 cm na každé straně) Za delší dobu, řádově i hodiny, naskočí opět normálně

Nenapsal jsi,že je prohnutý ) ( :!:
jurill

#9 Příspěvek od jurill »

Zaujímavé, že to fungovalo s 5 stud. spojmi... :lol:
cabernet

#10 Příspěvek od cabernet »

Zaujimave, ale fungovalo.
krokodill

#11 Příspěvek od krokodill »

Tak neé, nefungovalo :evil: Teda fungovalo, ale jen do dnes. A je to tam opět. Otakarv - není rovnoměrně prohnutý, ale prohejbá se v závislosti na světlosti obrazu. Takže jsou to po stranách třeba protilehlé vlnovky, potom je nahoře užší, dole širší, za chvíli naopak a tak různě... No nic, zítra kupuji kondíky kolem tranďáku a podušky a uvidíme :lol:
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Ach jo! Kúp si najmä kodíky kolem zdroje, Zdendo..... :wink:
Toto vlákno a k tomu: ,,Bydliště: mezi H.K. a Jičínem" je mi podozrivé... :lol:
Najmä to vyjadrovanie:,, bzlo to v podusce / u kondiku a trandaku bylo 5 studentu Za pul hodky byla telka spravena... A musel tam byt jeden student asi od yacatku" :P
krokodill

#13 Příspěvek od krokodill »

Vždyť jsem tam psal, že jsem neměl počítač s čs klávesnicí, takže jsem nepoužil diakritiku. Njn, ještě budeme kontrolovat pravopis :beer: :lol:

Uživatel "krokodill" rozhodně není převlečený zdenda_slaby. Killroy
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“