Repas brzd u videorekorderov alebo magnetofonov

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

Repas brzd u videorekorderov alebo magnetofonov

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

mam otazočku: skušal už niekto z vás repasovať doma brzdy u staršieho videorekorderu do ktoreho sa nove už nedaju zohnať ? mam tu jedno video v ktorom su brzdy tvorene tak že na tele brzdy je taký akokeby filc na ktorom je nanesená vrstva "gumy" , guma je rokmi používania preč a filc to už neubrzdí, čo by sa dalo na telo brzdy nalepiť aby to brzdilo ? skušal som kusok vystrihnutej gumy ale dlho tam nedržala prilepená.

diky za cenne rady ako vykonať repas.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

guma nieje dobra,je na to prilis tuha,bude velmi sponovat pas...Pokial sa jedna o brzdy ktore brzdia pri zastavovani tak sa mi osvedcili kusky toho cierneho podkladu co sa dava zospodu podlozky pod mysi.Napinacia brzda pri prehravani jedine filcovina-ta sa da aj niekde kupit,Hill to tu kdesi spominal...Inak v minulosti ktosi predaval filcovinu na brzdy mgf (rada b7x/9x/1xx) na aukre,ale odvtedy sa tam neobjavili...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od durkovic »

ano ano myslim presne tie brzdy ktore zastavuju pas pri rýchlom prevíjaní, aj staršie videá ktore ešte nemajú turbo re/wind tak aj tak ked to dôjde na začiatok alebo na koniec je to riadna šlupka ked to zastaví a je tam asi veľké pnutie pasku, preto by som rád nejako brzdy zrepasoval, skusim tu podložku na myš, mam tu ale aj taku penuvu "vacičku" ktorá sa používa v krabiciach na vytlmenie proti narazom.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

skusil som urobiť repas tak že som tu pôvodnu vrstvu brzdiaceho materialu zo skeletu brzdy odlepil, a najpr som nalepil kusok obojstranneho popiera a potom na to kusok starej plochej gumičky s kazeťaku, brzdi to vyborne povedal by som až prisilno ked stlačim pri prevíjaní STOP s kazetou vo videu až mikne. ale hlavne že brzdí :). pisal som do avelmaku a vraj take brzdy ako potrebujem ja nemaju na sklade ale vedia zadovažiť z nemecka a bude to trvať 3 týždne. ...

uvidim
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

no aby ti pri tom brzdeni neposkodilo pasku...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

keemo ano presne ako si vravel, páska pri brzdení trpela a to tak že na začiatku nová kazeta po pár pretočeniach na začiatok a vykonaní zaznamu na začiatku začala dosť silne dropovať na hifi stopách.

vykonal som to tak ako si písal, zohnal som si nepotrebnu podložku pod myš , a použil to ako brzdiací material brzd. brzdenie je teraz omnoho jemnejšie, nekvíli to a predsa to ubrzdí.

diky za tip.
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

:wink: :agree:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “