LCD Benq T720, nejde podsvícení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jindra

#31 Příspěvek od Jindra »

Ty kondíky jsi asi neměřil elyty a svitky, ty svitky opravdu rovnou vyměň mě se stalo že po změření byl OK zaletování a novém měření KO. uvnitř kondíku se asi upálí vývod.

Jindra :wink:
jarda_k

#32 Příspěvek od jarda_k »

Já mám na stole teď druhej Benq a zase má v (_!_) ty svitky. Oba mají nažloutlou barvu té "vnitřní zálivky" a na jednom z nich je dokonce boule, jak je "naštvanej". Taky mám pěknou fotku studeňáku na tom naštvaným kondíku. No a samozřejmě to vzalo sebou 2x2SC5707 a toho p-mosfeta a pojistku. Skoro si myslím, že ty svitky jsou největším zlem těch invertorů.
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Ano, su. Jeden som mal taky, ze raz som kapacitu nameral, raz nie - podla toho, ako som ohol vyvod.
vapno

Kondenzátor A/ R75 MKP .22 160

#34 Příspěvek od vapno »

Zdravím všechny.
Jak vidím problém na invertoru je nesmrtelný.. i na mém Benq-u mám proražené 2x C5707 a nabobtnalý condenzátor R75 MKP mezi něma. Pojistka se spálit nestihla a napájecí mofet to nejspíš přežil.
Prosím vás o radu, dá se tento kondenzátor zaměnit za nějaký svitkový stejné kapacity (0,22uF / 160 a více Volt)
Děkuji za odpověď
workhard
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od workhard »

Když se ti ho tam podaří nacpat,tak je to možné.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
vapno

Kondenzátor A/ R75 MKP .22 160

#36 Příspěvek od vapno »

Dočetl jsem se zde, že je to velmi náchylné na přesnost kapacity a také na to, že to musí být velmi rychlý kondík se strmou charakteristikou (velké proudy). Rád bych tam dal to co tam patří. Už druhý den hledám v nabídkách firem nabízejících součástky a nic. Nemáte tip, kde ho sehnat. Děkuji
Killroy
Moderátor

Re: Kondenzátor A/ R75 MKP .22 160

#37 Příspěvek od Killroy »

vapno píše:Už druhý den hledám v nabídkách firem nabízejících součástky a nic. Nemáte tip, kde ho sehnat. Děkuji

Tak třeba tady nebo tady

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“