TV Körting Orbiter 46626 FSQ ST - behá obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lipko

#16 Příspěvek od lipko »

Ďakujem zatiaľ za rady, idem na služobnú cestu na týždeň. Kúpim súčiastky a ozvem sa.
lipko

#17 Příspěvek od lipko »

Ahojte. Tak som sa dal do merania. Nakoľko mám len multimeter zameral som sa na napätia v tej synchronizácii. Na tom oddelovači TDA3576 som na pine 3 nenameral žiadne napätie, pričom však napájanie pre tento IO je funkčné. Vymenil som R424, aj tie integračné členy C301, D302 akurát neviem nájsť R305 nakoľko podľa zapojenia ma to z konektoru L6 priviedlo na R303. Samotná závada by mohla byť sposobená aj vadným IO (IC401).
lipko

#18 Příspěvek od lipko »

Dedukujem správne, alebo tejto telke už nie je súdené.
Duvsan

#19 Příspěvek od Duvsan »

Stiahni datasheet IO a pomeraj napätia. Bez osciloskopu to ťažko. Keď-tak skús to s tou zvukovkou počítača (a dúfaj, že si ju neodpáliš).
lipko

#20 Příspěvek od lipko »

So zvukoukou to skúšať radšej nebudem, dík za rady idem to zložiť a vyhodiť.
Duvsan

#21 Příspěvek od Duvsan »

Čo tak skúsiť ešte servis, alebo kamaráta? Pre blbý vertikál to vyhodiť je škoda.
lipko

#22 Příspěvek od lipko »

Nemám to dať komu pozrieť. Servis by bol nerentabilný, je to známeho TV a nechce do toho investovať. Myslel som, že zvládnem opravu ale je to nad moje sily.
Mysteri

#23 Příspěvek od Mysteri »

Keď Tvoj známy nechce do toho investovať, tak potom neviem, to, akože, si mu to mal spraviť ,,zadara"? V normálnom-živnostníckom servise by ho oprava stála možno max. 20€ pred zásahom ,,samodomokamarátopravára" Nech si teda kúpi placaticu a 2-3 mesiace po záruke sa z nej pos.re. Tá závada je trivialna, problém je, že nemáš oscík. Zíram nad tým, keď sa niekto hrabe do opráv TV a nemá základné vybavenie na ich opravu. Multík je na dve veci: na p.č. a na ko..t pri oprave TV. Ešte, ako-tak klasický ručičkový AVOMET, ale to tiež iba s veľkou praxou a veľmi obmedzene. Multík používam iba na meranie odporov...Základ je skop. Stačí aj ten najlacnejší, ale treba ho. Už len koľko vlákien tu bolo o obraze takom a takom, všetko odstrániteľné závady behom pár sekúnd: zavesím sa oscíkom na napájanie toho-ktorého obvodu a vidím: napr. vadný elyt. Alebo problém ,,poduškovnice" ( :lol: ), tak isto: oscík a meriam: ide budenie? otvára tranzistor? /prípadne integráč dáva niečo na výstupe?/ Je to všetko o PRIEBEHOCH! Čo ma ale na tomto najviac ser.e, je to, keď takýto ,,kváziopravár" nabulíka ,,kamarátovi", že je tam na prd to a to, je to drahé, neoplatí sa oprava. Len, aby nestratil ,,tvár". Namiesto toho, aby povedal: ,,Nehnevaj sa, neviem to opraviť." A takto tá špičková elektronika staršieho dáta výroby ide na smetisko a ZBYTOČNE! :evil: Dopísal som!!! :lol:
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 23 čer 2010, 23:29, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Mam rad ludi, co chcu nieco urobit alebo opravit zadarmo a najlepsie hned...
Mysteri

#25 Příspěvek od Mysteri »

Aj ja! :lol: Väčšinou sú to ľudia, ktorí majú nadpriemerný plat. Tí, ktorí žijú z minima, tak sú normálny, ešte sa mi stáva, že sa pýtajú: ,,Tak lacno?" a pchajú niečo na vyše. To odmietam, a vždy ich ešte upozorním, že to 1-2€ nie sú bývalé 1-2SK, ale 30x toľko.
P.S. Samozrejme, ak mi dáva navyše bankový úradník, alebo miestny člen NR-SR, tak zoberiem... :lol:
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 23 čer 2010, 23:43, celkem upraveno 1 x.
lipko

#26 Příspěvek od lipko »

Nechce to zadarmo, akurát, že telka prišla so závadou, že nejde zapnúť. Po výmene násobiča TV nabehol, cena za opravu by bola do 15,- eur. No ten vertikál sa asi bez osciloskopu zvládnuť nedá, aspoň nie pre mňa. Bolo by vhodné si nejaký zabezpečiť ak sa chcem tomuto koníčku venovať. Aj vďaka chalanom z tohoto fóra som sa veľa naučil a pri tejto konkrétnej TV mi tiež ochotne pomáhali /so schémou som bol múdrejší/. Nie som ten typ aby som ľudí zavádzal, že sa niečo nedá opraviť som skôr zástanca názoru, že sa dá opraviť všetko, len za akú cenu!
Mysteri

#27 Příspěvek od Mysteri »

,,lipko" - skús sa teda obrátiť na niekoho v Tvojom okolí, kto ma oscík, nech to s ním podľa schémy pomeráš. To, čo som písal vyššie, bolo myslené všeobecne.
lipko

#28 Příspěvek od lipko »

To by som rád urobil, no nepoznám takého človeka, poznám pár chalanov zo servisu no tam to nosiť nebudem. Skôr mi poraď kde zohnať cenovo dostupný skop.
Mysteri

#29 Příspěvek od Mysteri »

Stačí pozerať inzeráty /aj tu/, prípadne daj dopyt /aj tu/ na weboch, popýtaj sa v elektro-firmách, či náhodou niečo nevyraďujú a pod. Ide o to, koľko môžeš do toho investovať. Alebo Google:
http://eshop.micronix.sk/meracia-techni ... s-310.html
http://music-shop.vltava2000.cz/store/g ... mentID=244
atď. Ak chceš nový, tak najlacnejšie sú ruské. Ide aj o to, či si začiatočník. Ak ano, daj si do Googlu napr.,,rusky osciloskop - shop" a vyberaj.Skrátka, treba hľadať a hľadať na internete a isto nájdeš.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“