Receiver Yamaha RX-659

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tibo323F
Kontaktovat uživatele:

Receiver Yamaha RX-659

#1 Příspěvek od Tibo323F »

zdravim, potreboval by som schemu na tento zosik, resp. poradit, nejde vobec zapnut, z pomoc. trafa mi ide 10V, na procesore mam 5V aj na disp. driveri, stand-by ledka nesvieti. z power tlacitka to die priamo cez odpory a diody do cpu a aj zo standby rele do ide priamo do cpu, na standby doske som naiel asi zly tranzistor, ma jeden prechod 1550 ukazuje, je to ale smd-mam ho vyletovany. Ked som zopol nasilu rele tak zosik nabehol a aj hral, no vypolsom ho zapol a uz nic len tma, preto mi mi bodol servisny manual.
Tibo323F
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Tibo323F »

schemu som zohnal ale som z toho v p... keby nekdo poradil :)
cabernet

#3 Příspěvek od cabernet »

Treba teda zacat od napajacieho zdroja, skontrolovat jednotlive sekundarne napatia. Ked mas schemu a vies ju citat, musis sa sam dostat dalej. Potom, ked bude problem, napis.
Tibo323F
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Tibo323F »

podarilo sa mi to rozsvietit, chyba napetie Pdet- power detection, ked som to pripojil na +5 tak zosik nabehol ale hnet sa vypol to asi preto ze nemam prikruteny zadny plech, a nasiel som tam asi vadny tranzistor -- DTC144EKA, je to podla datasitu NPN tranzistor s dvomi odpormi ale neviem hodnoty tych odporov, a rozmrvil sa mi ten trand ked som ho vyberal von, da sa niecim nahradit? napr. BC639+dake R ale ake ??? hmmm, teraz sa zosik pusti ale na disp. svieti hlakolika
kybl

#5 Příspěvek od kybl »

Ach jo,takovej krásnej stroj a takhle dopadl....
Roman
Tibo323F
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Tibo323F »

no zosik jede az n to ze zvuk akosi nie, uplne je to ticho vo vsetkych vystupoch, chyba bola v tom trandiku -no prepojil som emitor a kolektor dratom :D, a vymenil som 4013tku v pomoc. zdroji, rele na zvuk mi zopne vsetky aj tlacitkami mi ich ide ovladat, pekne A-B, setky tlacitka reaguju aj DO, display ide pekne ziadna hlaholika, az na ten zvuk no ze nejde, a smazi sa mi tam jeden chladic s -5V stabom a volakym trandom so styrmi nohami je az uplne horuci za minutu dost horuci, ale to sa pieklo aj vtedy ked mi zvuk siel, dako poradit preco nejde zvuk plssss
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

Tibo323F píše:no zosik jede az n to ze zvuk akosi nie

A kam jede? 8O To je jako když secí stroj neseje, ale jezdit jezdí.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

@andrea: vzdyt to mate obaleny barvou :D
Tibo323F
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Tibo323F »

Uz hraaaaaaaaajeeeeeeeeee, ohnuty kolik v koncovke :D, setko ide az na to opekanie chladica s -5V stabom a volakym trandom so 4nohami, je to na obrazovej doske kde su y,b,cr cinche, ten chladic je za 5minut zeravy a az smrad ide odtial. Keby bol vadny -5V stab mohol by sa tam smazit ? Ale to byskor nesel zosik, aaaale mozno nejde prepinac AV bo to napaja AV prepinace, napetia tam ale mam -5V, ale miesto 12V mam 11.5V a miesto -12 mam -11.5V. hmmm, v serv. manuali je to strana 86/subtrans 2/2 --- -5V stab. vpravo a nad nim volaky stvornohy- asi riadeny stab.
Tibo323F
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Tibo323F »

ono sa to asi ma tak opekat do 80C to ma meral som to
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“