Dalsi problem s programovanim PIC 16Fxx

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
miroja

#16 Příspěvek od miroja »

Ozaj, to prepinanie RB4-ky sa da doplnit do povodneho plosaku. Pouzil som 3 piny a svic ako sa pouzivaju v PC technike (naprikald na nastavenie diskov master/slave) a prepojil som to zospodu drotikmi. Pri programovani vacsiny PICov (napriklad 16C84-ky) by to totiz malo byt v povodnom stave.
mikollar

#17 Příspěvek od mikollar »

vcera som dokoncil ten upraveny JDM programator a funguje bez problemov :D diiikes
SPAKO
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od SPAKO »

takze je to jasne, idem to postavit aj ja a uvidim. Ozvem sa ako to fachci.
miroja

#19 Příspěvek od miroja »

Faj ze to chodi, spatna vazba potesi :)
ViPali

#20 Příspěvek od ViPali »

Otázka? Hovoríte o PB4 alebo PB3 výber programovacieho napätia. Priznávam, s 628 som nerobil.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

Re: mám stejný problém

#21 Příspěvek od Jirka »

miroja píše:
Ja mam JDM prave z toho amara (to je autor http://belza.cz/digital/jdm.htm ) a pouzivam IC-prog. Z niceho nic mi to hazi taky tuhle hlasku, ale nevim jestli to neni procesorem :( , nemam to kde overit. (Win2k prof., P2 400MHz, 128Mb RAM)

Tvoj HW sa priblizne zhoduje s mojim laptopovym HW, len ja som to robil pod W98. Na W2k tam chceli tusim nejaky ovladac ci dll? Ci sa mylim?

No me to chodilo i na tech Win2k, a zniceho nic tato hlaska. Zkusim to tedy na jinem PC.

miroja píše:To:mikollar. JDM z AR08/2004 funguje,len pre tuto modelovu radu PIC-ovt reba RB4 odpojit z Vdd a pripojit na Vss.Potom to chodi,mam to odskusane Mon Mar 20, 2006 6:25 am

Diky za radu. Hned to upravim, protoze chci prejit na 16F628.
Walda

Re: Dalsi problem s programovanim PIC 16Fxx

#22 Příspěvek od Walda »

SPAKO píše:Mam jeden problem s nahratim programu priamo do PIC 16F628. Nahrava a po verifikacii mi vypise tuto chybu: Verifiy failed at address 0000h !. Skusil som vypnut aj verifikaciu ale po nacitani s PIC tam nic nenahralo.
Pouzivam tento programator http://web.quick.cz/ruckl/tsp-ic/index.html a soft IC-PROG. System mam WinXP pro.
Tu istu chybu hlasi aj pri programovani na PIC16F84. Ked sa mi to nakoniec nejako podari, tak potom uz ide stale, az kym nevypnem PC.
Nechapem. Kde moze byt zakopany pes?

Diki za radu.

Ahoj -měl jsem stejný problem s 12F629/675 a řeším to tak,že před programováním si přepnu v nastavení inteface místo Direct I/O na windows API a dám na cca. dvě vtěřiny obvod číst-pak to stornuju.Následně vše vrátím a ICprog šlape jak má do dálšího restartu PC.Používám na programování Win98se.

Čest práci :lol: Walda
miroja

#23 Příspěvek od miroja »

Uff, to by som tam radsej ten prepinac dorobil, zda sa mi to dost zlozite :P
nop@atlas.cz

RE:Tenhle problém mám taky

#24 Příspěvek od nop@atlas.cz »

programovací napětí se bere buď ze seriového portu což nepoužívám,takže je to napájeno z externího zdroje a programovací napětí se vyrábí pomocí stabilizátoru a tranzistoru viz.http://www.lancos.com/e2p/siprog_base.png ,a pořád mi to někdy naprogramuje někdy ne..
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jirka »

Jen zpětné info. Nakonec jsem zjistil, že je to těmi Windowsy. Asi zase nějaká aktulizace od Billa, že to najednou přestalo chodit. Ve Win98 jede v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“