Atmel, uložení do eeprom při vypnutí
Moderátor: Moderátoři
Atmel, uložení do eeprom při vypnutí
Máte někdo nějaký jiný nápad jak to udělat? Nebo jestli snad už existuje nějaký standardní způsob jak to řešit?
Proč po vypnutí? Proč si neuchovat poslední změřený vzorek hlídat napětí a když napětí z nějakého důvodu vypadne, dál neukládat. A pokud je potřeba uchovat poslední naměřenou veličinu, kondenzátor musí na dobu zápisu vystačit. Holt je to potřeba v programu ošetřit, aby po vypnutí napětí přerušil aktuální běh a začal zapisovat do eeprom.
spočítal jsem že když bych ukládal každou sekundu měla by být výdrž asi 11dní nepřetržitého provozu což není zas tak hrozné číslo...
přičemž tyto hodnoty se neustále inkrementují abych při každém nastartování nejel od nuly
edit. teď mě napadlo ještě že by se to dalo řešit jiným přístupem... uložit hodnoty pokaždé když rychlost klesne na nulu... ve městěch by počet uložení sice taky byl asi dost velký ale oproti uložení co 1s je to podstatný rozdíl
http://thorn.inshop.sk/inshop/elektroni ... ty-radial/
jinak mě ještě napadla možnost ukládat každých ujetých 100m (což určitě stačí) a pak by byla životnost 100 000km a to se už blíží zbývající životnosti aut do kterých by to bylo určené (felicie)
edit: tak u nás mají kondenzátory E100G (0.1F???) za 32,- což stojí za zkoušku. Může být na 5.5V když používám klasické 5V napájení? To je asi celkem na hraně nee?
Jestli tomu rozumím, tak se jedná o údaje v rozsahu několika bajtů, ty se přece můžou normálně v provozu inkrementovat v RAMce a po skončení provozu uschovat do EEPROM, a po zapnutí zas načíst. Proč to komplikovat nějakým vyhodnocováním rychlosti, trvalým napájením a podobnýma komplikacema?