LCD LG RZ37LZ55, hlucny zdroj po oprave
Moderátor: Moderátoři
LCD LG RZ37LZ55, hlucny zdroj po oprave
odisiel zdroj v tomto LCD.Typicka zavada.Po vymene (repair kit) STRT,zenerky a niekolkych SMD kondenzatorov,lcd slape OK.Jediny problem je hlucny zdroj.Najviac to je pocut vecer a pri tmavej obrazovke.Ide o nejaku zmes vibracii,alebo brum na stredoch.Hlavne vecer to posobi rusivo.Zdroj je z ineho lcd a neviem ako fungoval predtym.Vsetky spoje na chladicoch su utiahnute a pod zdrojom je nejaka tlmiaca hmota ako plastelina.Je nejaky univerzalny postup ako to odchlucnit? Pomoze vymena elytov?
Dostatocne dlhym skrutkovacom, ktoreho rukovat si prilozis k uchu a druhy koniec postupne na vinute diely by si mal presne oznacit diel, ktory sposobuje hlucnost.
cez vikend sa o to pokusim.Este ma napadlo,ze jeden vacsi kondenzator(asi 4x2cm),bol prilepeny ku trafu,nejakym silikonom.Pod nim bola dioda,tak som ho "odlepil".Da sa to prilepit beznym silikonom?Mam aj lepiacu pistol,ale neviem ci je to vhodny material.
Tiez by ma zaujimalo,preco je to najviac pocut pri ciernej obrazovke,tj bez signalu.Bud je najmensi,alebo najvacsi odber?
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .