Ale jak píše Crifodo, používalo se to hlavně na výuku programování ve strojáku a vystačilo se s klávesnicí a displejem, případně magneťákem. Ale také jsem slyšel o několika aplikacích, kde PMI-80 sloužilo jako řídící počítač (automat) pro řízení různých strojů a technologií. Není se co divit, když se vyndal z kufříku, byl na svou dobu docela kompaktní a hlavně hotovej...
Moje verze PMI-85 druhou 8255 nemá a nemá ani obvody pro připojení magneťáku. Obojí by šlo doplnit, ale proč? Na hraní se strojákem to takhle stačí.
A proč zrovna PMI? To je jednoduchý. Je dobře zdokumentované a hlavně má docela pěkně napsaný monitor (viz ARA 1984). Monitor umí mimo jiné vkládat do programu breakpointy a prohlížet registry procesoru. Také se dají ve vlastních programech využívat některé podprogramy monitoru takže třeba výstup na displej či vstup z klávesnice je hračkou a nemusí se na to psát vlastní obsluha. Vše je dobře zdokumentováno. Takže když se počítač postaví tak, aby ten monitor šel převzít a nemuselo se nic vymýšlet, člověk si pohraje hned.
Já své originální PMI-80 doplnil a druhou 8255. K ní jsem připojil patici pro EEPROM 28C64 a napsal jednoduchou rutinu, která překopírovala obsah původní PROM v PMI-80 do té EEPROM. PMI si tak naklonovalo samo sebe