Mascom, Topfield, TeschniSat anebo jiny ?
Moderátor: Moderátoři
Mascom, Topfield, TeschniSat anebo jiny ?
ale aby to napr. umelo vsechny dnes dostupne symbolove rychlosti a pod. (abych tedy nemel problem nektere stanice naladit), rad bych opet s motorem, ale asi i twin konvertor pro nahravani dalsiho poradu ze stejneho satelitu (nebo to muze z motoru jeste i "silhat" na dalsi satelit, abych mohl nahravat treba z Astry 19 kdyz se divam na 23?), snadny prenos videa do PC, aby se to dalo strihat radeji tam a ted se rozhoduju asi mezi:
MASCOM MC5300CR HDCI-PVR
Topfield TF7710 HDPVR
TechniSat DigiCorder HD S2
Ma prosim nektery z nich nejake nevyhody, anebo byste mi mi pro me (asi dost narocne) pozadavky doporucili neco uplne jineho a co prosim ?
Dekuju ...
Jen by mne zajimalo, kdyz bych zase rad ten motor (jak jsem byl zvykly z Nokie), tak jestli jej jde jeste zkombinovat s tim twin konvertorem (pro nahravani dalsiho poradu) anebo "silhajicim konvertorem" (abych nemusel porad rotovat mezi nejcastejsimi Astrami 19 a 23)
a ten vypada opravdu zajimave, jen ted je tech typu 8000 nejak moc a nejak se nemuzu orientovat v rozdilech.
Nektere jsou i DVB-T a mne staci DVB-S2, tak ted jestli to vzit rovnou ten i s tim integrovanym 1 TB diskem, kdyz posledni FW ma udajne umet prenaset nahravky i pres LAN do PC a jestli moc nehuci to aktivni chlazeni.
Doufam, ze je mozna i ta kombinace motoru se 2 (asi nejlepe silhajicimi konektory na Astru 23 a 19)
7100 - jednotuner, PVR na ext.disk
8000S - dvoutuner s budto int.diskem nebo moznosti PVR na ext.disk (nebo oboji)
8000TS - jeden tuner satelitni, jeden terestricky, PVR na ext.disk nebo interni disk
Oba maji 2x ctecku (plne funkcni pro Cs/Skylink) mozno i soubezne !
Oba maji 2x CI slot
Pokud chces na jiny koukat a jiny nahravat, pak tedy 8000S. Oba dva tunery se ladi nezavisle, neni problem mit i motor.
Aktivni chlazeni neni za urcitych podminek nutne, ale je doporucene. Hlucnosti bych se neobaval. Sam ho mam.
Pak bych chtel jeste radeji ten ventilator a nekde jsem videl uz s Internim 1TB diskem, protoze bych rad, aby i ten disk umel hibernovat a nemusel porad bezet (cetl jsem, ze posledni fw uz umoznuje tahat videa do PC pres LAN a doufejme, ze ten fw zaroven umozni i sledovat a nahravat zakodovane programy rovnou nezakodovane), tak ted jeste zjistit, jestli je prave tento ventilator nejtissi, nebo nemate prosim nejaky typ, kde nejlepe koupit ? Dekuju ...
vlada165 píše:Diky moc za rady - tak uz jsem rozhodnuty 8000S a na jednom tuneru bude kovertor a zaroven ovladani motoru a na druhem tuneru konvertor soubezny s timto (kdyz to bude "v klidu", tak oba kovertory na Astru 23 s CS Linkem) a jeste na tom druhem tuneru silhajici konvertor na Astru 19, protoze na tyhle Astry se urcite budu divat a nahravat nejcasteji, tak abych nemusel porad rotovat, jako doposud.
Pak bych chtel jeste radeji ten ventilator a nekde jsem videl uz s Internim 1TB diskem, protoze bych rad, aby i ten disk umel hibernovat a nemusel porad bezet (cetl jsem, ze posledni fw uz umoznuje tahat videa do PC pres LAN a doufejme, ze ten fw zaroven umozni i sledovat a nahravat zakodovane programy rovnou nezakodovane), tak ted jeste zjistit, jestli je prave tento ventilator nejtissi, nebo nemate prosim nejaky typ, kde nejlepe koupit ? Dekuju ...
1/ Disk usinat nebude (teda bude, ale bude jeden problem) Ver, ze to neni nutne !!
2/ Nahravka je odkodovana, da se primo zpracovat.
3/ FW musis pouzit alternativni, ne origo, jinak nepouzijes citacky
4/ Jestli myslis on-line stream pres lan, neni to ono, ale jinak nahravku kopirovat do PC jde.
5/ Hlucnost ventilatoru - normalne ho nevnimas, slysis jen susteni vzduchu.
6/ Jak jsem psal, kup tam kde budes mit support, at nemusis somrovat rady na foru.
http://www.satelity-ul.cz/satelitni-technika/parabolicke-anteny/-/parabola-multibeam-t85/53682.html
anebo spis asi lepsi
http://www.satelity-ul.cz/satelitni-technika/parabolicke-anteny/-/parabola-90-toroidal-/60001.html
(vse chci od teto firmy, kde zatim vypada, ze to bude i s podporou)
a jestli to nebude moc tezke na motor a jaky motor nejlepe pouzit.
Vetsinou budu chtit v "klidove poloze" soucasne nahravat a sledovat hlavne z Aster 23 a 19 a obcas si chci i "zarotovat nekam jinam", kam samozrejme bude docasne fungovat jen jeden z konvertoru a doufam, ze to bude fungovat?
Predstavoval bych si v tom 5 twin konvertoru abych v "klidove poloze motoru " mohl hlavne sledovat a soucasne nahravat libovolne programy z Aster 19 a 23 pomoci libovolneho ze 2 tuneru a obcas abych si mohl "zarotovat kamkoliv", pri cemz by samozrejme fungoval jen jeden tuner a konvertor.
Hlavni problem je totiz v tom, ze zatim to mam na strese, ale bohuzel se mi uz nikam dalsi antena (ani stozar) nevejde a navic bych se v horizontu nekolika mesicu, nebo take let, mohl stehovat za pritelkyni bohuzel do panelaku v prizemi 340km daleko, kde zatim bohuzel "nastesti" nemohu najit zamestnani ;-( (maji tam po obou stranach paraboly se silhajicimi konvertory, ale rozsah bude asi dost omezeny
Mozna by tedy stacil i ten toroid s 5-ti twin, ale kdyz ja se chci obcas mrknout i na jine satelity, tedy alespon tam, kam to rozsah rotace dovoli, a ten toroidal by navic asi musel byt dost daleko od steny a jestli to vubec jednou na stene panelaku udrzi