Jak vyčistit plošňák od oxidace

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

Jak vyčistit plošňák od oxidace

#1 Příspěvek od 555 »

prosím vás mám tady šásko z telky ICC9 (thomson) a ze strany spoju je docela dost veliká oxidace.zkusil jsem to to vzít štětěčkem namočeným v technickém lihu ale výsledek je to že ten plošnák je ,,umatlanej".jakou normální cestou to vyčistit?tze strany součástek oxidace není (apson teda není nikde viditelná)
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

nejjistější mi přijde kartáček se skelnou vatou a potom oplach nějakým čistidlem s propylem a nakonec zalakovat izolačním lakem.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Vlastíku, na mechanické čištění oxidací na osazené DPS se používá třeba sklotextilová tužka. V případě potřeby tím lze snadno odstranit i nepájivou masku až na čistou měď. To když potřebuješ pájet jinde než byla ta původní pájecí ploška. Větší plochy se čistí servisním kartáčkem, anebo existuje taková abrazivní hubka. DPS se poté ošetří způsobem jak už bylo popsáno výše.

Killroy
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Mě se dost osvědčil Soltech A Jen nevím jestli se dá sehnat i maloobchodně.
procesor

#5 Příspěvek od procesor »

Osvedčilo sa mi skorodované spoje preklenúť vodičom patričného prierezu. Ak je dlhší sem-tam ho prilepím.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud jsou opravdu "zoxidované" , tak obyč jemný drátěný kartáč -hlavně si pak kontroluj vodivost spoje , bývají nepatrná místečka durch pryč , třeba vada ve folii nebo pryskyřici .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“