Změna hodnoty u potenciometru
Moderátor: Moderátoři
Změna hodnoty u potenciometru
jsou tam clekem 3.jeden je 1K ten bych měl,ale
další je 220R
a třetí je 220K
tyto dva nemám ani na ame nejsou ani na TIPA odkud vždycky nakupuju.
mohl bych místo toho 220R dát potak 500R?
a místo 220K dát 250k?
pokazil bych tím něco?
Schéma určitě máš, tak ho sem dej, ať je jasno.
je to jednoduché schéma hledačky ale věřím ze to funguje
vono právě až to budu mít složené,tak bych to rád chtěl jenom připojit na baterky a sladit jak je popsáno v tom popisu a aby to slo.kdybych právě si měl ještě hrát s hodnotama opdoru ktery tam pridam tak bych bylz toho nestastnej.
- Přílohy
-
minohledačka.jpg- (82.76 KiB) Staženo 324 x
ještě se chci zeptat na tu cívku jak mám udělat.Vim jako jak namotat závity a kolik ale nevím na co to namotat jestli z kartonu udělat kolecko a tam to navinout?a pak do čeho tu cívku zavřít?
jeslit třeba do těch misek od kvetináčů třeba?
poradte mi prosim jak by to bylo nejlepsi tu cívku sestrojit a do čeho ji zavřit?
a ještě by zajímalo jak se to bude chovat jestli ve sluchátkách bude ticho a při přiblížení na kov se ozve nějaký zvuk anebo jestli bude ve sluchátkách třeba nízky ton a na kov se ton zmeni.
a jestli je to takto,tak dá se to nejak trosku predelat to zapojení aby bylo ticho a zvuk byl až při nalezení kovu?
Většinou se to navíjí na nějaký plastový kolo s výřezama a ještě fixuje lakem, ale když si porovnáš rozdíl ve složitosti tohohle schémátka a běžných detektorů, tak bych se s tím moc nezdržoval, jen to tak rychle navinout pro první experimenty, jestli to bude vůbec použitelný. Protože citlivost bude spíš menší, tak na nějaký pokusy.
jak mám spojit ten stíněný kabel (který vede z elektroniky do hledací cívky)
s vývody té hledací cívky?
můžu třeba připájet k sobe ty konce a pak zalakovat a jeste dat smrstovaci bužírku?