Přepálená VN pojistka u mikrovlnky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
joza

Přepálená VN pojistka u mikrovlnky

#1 Příspěvek od joza »

Dobrý den.
Dnes mi odešla mikrovlnka, byla přepálená vn pojistka. Jelikož je to novější typ, tak jsem Vn pojistku vyndal ze starší co máme doma, parametry byly totožné. Po výměně opět přehořela, tak moje víra v náhodu, že odešla třeba únavou byla pryč. Po bližším měření mě zarazil odpor magnetronu, mezi konektory je 1,2ohm a mezi každým konektorem proti kostře je jen 129ohm. Po odnítování průchodky od kovového pouzdra zbyl na plastové průchodce takový kovový plechový límeček proti kterému právě ukazovalo tech 129od. Toto asi normální nebude? Napadlo mě jestli tam není ještě něco v té průchodce, jelikož je zalitá.
Přílohy
m2.jpg
(117.45 KiB) Staženo 226 x
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

kup novy magnetron... ten je prerazeny pravdepodobne
joza

#3 Příspěvek od joza »

Zkusím to ještě nějak znovu odizolovat, třeba slídou. Akorát nevím jestli ten odpor 1.2ohm mezi konektory odpovídá, co jsem tady vyčetl, tak se píše něco kolem 2.5ohm.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zdenoeddie »

Uz som to kdesi pisal ako komplet preskusat uvlnku so "ziarovkouvou" skusackou. Skus pohladat ked nenajdes zhrniem to nejak este raz.
kovka

#5 Příspěvek od kovka »

Odpor mezi fastony je ok,byva nekdy prorazena ta plastova pruchodka proti kostre.
juca

#6 Příspěvek od juca »

V tej plastovej priechodke su kondiky, a odpor medzi kontaktami magnetronu byva 0,1ohm. Ked tu priechodku len odizolujes bez C, tak ti bude vyzarovat mikrovlny na vsetky strany. Lepsie je pouzit dobru priechodku zo starsieho magnetronu. A proti kostre ziadny zvod!!!
juca
joza

#7 Příspěvek od joza »

Tak jsem rozebral průchodku na dvě poloviny, dívím se že to vůbec šlo. mezi nima byl i ten plíšek do kterého byly dva otvory pro vodiče.Jedna procházející vidlička byla propálená na ten plýšek. Tak jsem tu průchodku znovu přeizoloval, ale nevím jestli to vydrží.Dal novou pojistku. A mikrovlnka zatím jde, snad nějaký čas vydrží.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“