Beko KX1.190-06 (chassis K1) nejde zapnout ze stand-by

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zvaty

Beko KX1.190-06 (chassis K1) nejde zapnout ze stand-by

#1 Příspěvek od zvaty »

Telka měla vadný elit 100mikro/400V. Nyní je zdroj funkční a má 122V při zapojené žárovce. Bohužel při odpojené žárovce nejde zapnout a svítí stále červená led pro stand-by.
Tímto usuzuji že zdroj vlastně jede naplno, ale telka je v režimu Stand-by, nevyskytlo se to někomu?
Vyčetl jsem v jednom z témat závadu procesoru, ale to by byl zdroj opravdu ve stavu stand-by a napětí by nebylo plných 122V ale méně...
masar

#2 Příspěvek od masar »

Zřejmě se nejedná o stav STAND-BY, protože při něm by byl aktivní signál ST_BY a napětí pro KSŘ by bylo podstatně menší.(viz schema) :wink:
zvaty

#3 Příspěvek od zvaty »

povel Stand-by jsem měřil a je 0Voltů...tzn telka zapnutá, přitom ale svítí čerená ledka a taky H-Drive je bez pulzů. Nápájení pro mikrocontroller jsou OK, tak nevím kde se co stalo...ze by byl mikrocontroller vadnej?
kasa

Re: Beko KX1.190-06 (chassis K1) nejde zapnout ze stand-by

#4 Příspěvek od kasa »

zvaty píše:Vyčetl jsem v jednom z témat závadu procesoru, ale to by byl zdroj opravdu ve stavu stand-by a napětí by nebylo plných 122V ale méně...

Nejprve mám dotaz: Jste opravář nebo čtenář témat?
zvaty

#5 Příspěvek od zvaty »

Jsem opravář, ale nevím si rady, tak jsem čtenář témat. Prostě mi to nedává smysl zdroj je připraven s napětím 122Vstand-by je 0V při, ale buzení řádku chybí a navíc svítí rudá ledka
zvaty

#6 Příspěvek od zvaty »

Tak jsem pokročil v tom, že Stand-by ledka sice svítí, ale jen malým jasem je spojena pouze přes odpor(není seplá přes ovládání controllerem)....tzn. telka není v pohotovostním režimu . Do pohotovostího ji ještě více přizemní controller přes tranzistor a další odpor. Takže telka je skutečně zaplá, ale chybí ji buzení rozkladu.
Controller má všechna napájení, ale napadlo mě jestli by nebylo vhodné přepsat paměť?
kasa

#7 Příspěvek od kasa »

zvaty píše:...napadlo mě jestli by nebylo vhodné přepsat paměť?

Na 200% je vadný procesor. Laborováním s EEPROM si ale můžete z pilnosti přidělat nějakou další umělou závadu.
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Taky se přikláním k tomu že je cikcak v háji. Machulda je prodával asi za 800,-

Killroy
zvaty

#9 Příspěvek od zvaty »

tak na to kašlu prodám moji náhradní telku, aby se aspoň něco vrátilo za promarněný čas
Dík za utvrzení ohledně procesoru, aspoň nebudu mít špatný svědomý nad něčím nad čím jsem přemýšlel, že bych mohl přehlédnout.
zvaty

#10 Příspěvek od zvaty »

Nakonec mi bylo řečeno, že televize přestala fungovat při bouřce - škoda času stráveného nad opravou :-(
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“