konvertor z VKV na FM
Moderátor: Moderátoři
konvertor z VKV na FM
Schéma jednoho dost dobrého je tady, případně můžeš koupit hotový v ASWO, nebo stavebnici od Flajzara.
Jen tak na okraj: v obou pásmech VKV (jak OIRT, tak CCIR) se vysílá frekvenční modulací, tedy FM. Technicky je tedy název vlákna kravina: nepotřebuješ a ani nemůžeš dokázat změnu kmitočtového rozsahu na frekvenční modulaci, ale potřebuješ změnu jednoho kmitočtového pásma na jiné...
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Hill píše:Ne, že by toto rádio nešlo přeladit, ale vím o spoustě jiných rádií, v nichž to je daleko snadnější. Jednodušší bude použít konvertor CCIR/OIRT.
Schéma jednoho dost dobrého je tady, případně můžeš koupit hotový v ASWO, nebo stavebnici od Flajzara.
Jen tak na okraj: v obou pásmech VKV (jak OIRT, tak CCIR) se vysílá frekvenční modulací, tedy FM. Technicky je tedy název vlákna kravina: nepotřebuješ a ani nemůžeš dokázat změnu kmitočtového rozsahu na frekvenční modulaci, ale potřebuješ změnu jednoho kmitočtového pásma na jiné...
Pozor u Fajzlara jaksi zapoměli v nabídce uvést viz .příloha.
To se dozvíte až po zakoupení a přečtení návodu.
Ještě chci dodat,že stavebnici sami nevyrábí a krystaly uváděné v návodu nemají.
- Přílohy
-
Schránka01.jpg- (143.47 KiB) Staženo 462 x
- patrikvarga
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
konosuke píše:jenom na okraj: vysílá se něco v bývalém východním pásmu VKV-OIRT (66-73 MHz) ? nemám již žádné rádio s tímto rozsahem
Vysílá,sice jsem to zkoušel už dosti dávno(zhruba před půl rokem),ale pár stanic jsem tam zachytil.Ovšem určitě záleží na lokalitě,tu u nás na "Trojmezí",Polsko-Slovensko-Severní Morava se dá.